Cikk megosztása
Még egy feketeség karácsony előtt! Az O’Hara’s Brewing Írország első számú craft sörfőzdéje, dry stoutjuk pedig annak a kornak állít emléket, amikor az ipari sörgyárak még nem slankítottak ennek a sörtípusnak a testességén.
Az ír stoutokban hagyományosan rengeteg sötétre pörkölt malátát használnak, az O’Hara’s pedig abban tűnik ki a többi közül, hogy itt az árpamaláta mellett búzamaláta is van, ettől olyan selymes a test, viszont marad száraz a lecsengés és a kortyérzet.
És akkor még nem beszéltünk a nitrogénről, amely kevésbé oldódik bele a sörbe, mint a hagyományosan erre használt szén-dioxid, illetve jóval selymesebb kortyérzetet, és látványos habot eredményez. Az O’Hara’s doboza egy beépített kapszulát rejt, amely nitrogén-szénsav keveréket tartalmaz, és nyitáskor aktiválódik. Próbáld csak ki, milyen varázslatos az eredmény!