Cikk megosztása
Európába is érkezik majd az első Dél-koreai whiskyből, amely helyi alapanyagokból készül, amerikai hordókban érlelték két évig, és Ki One a neve.
A Ki One single malt hamarosan a világ öt nagy piacán lesz elérhető. A whisky az első olyan, amelyet száz százalékban a Távol-keleti országban készítenek és érlelnek. A termék mögött a Three Societies Distillery áll, amely szerint az ital leginkább a banán és az őszibarack ízjegyeit hordozza és hosszú, fűszeres lecsengése van.
Az amerikai tölgyfahordókban érlelt single malt első 1506 palackjából az Egyesült Államokba, Tajvanba, Japánba, Szingapúrba és Hongkongba érkezik. Később pedig visznek belőle Kanadába és hoznak Európába is.
A Three Societies vezérigazgatója, Bryan Do elmondta: a Ki One-t választottuk a whisky nevének, hiszen két jelentése is van koreai nyelven: kezdet és remény. Ezek pedig jól összefoglalják az ital szellemiségét.
Érdekesség, hogy 2019-ben a Diageo az alacsony kihasználtság és a költségek miatt még bezárta Dél-koreai whisky lepárlóját.