Cikk megosztása
Mi az: a Reketye-féle szóvicc-sörnevek klasszikus példája, egyben az egyik első hazai savanyú New England IPA? Természetesen a Kettlesourus! 🙂
Miről is van szó? Nos, ez egy savanyú IPA, amiben hatalmas mennyiségű Galaxy komló van, persze hidegkomlózással. A kettlesour technológia lényege, hogy a sörfőzdében még az erjedés előtt tolják hozzá a sörléhez a laktobacillust, jelen esetben konkrétan a görög joghurtkultúrát. Így a sör órák alatt eléri a kellő savasságot, és a fanyarságon túl kifejlődik benne egy csomó nagyon összetett íz, amelyeket a megfelelő gyümölcsökkel, ebben az esetben pedig komlókkal összeboronálva igazán különleges tételek alkothatók.
A Kettlesourus mindent tud, amiért ezt a stílust szeretjük. Ráadásul kiválóan üdítő lesz majd a sok karácsonyi, sötétebb desszertsör között!
- Sörtípus: sour New England IPA
- Alkoholtartalom: 8%
- Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C
Nézd meg az Adventi Sörnaptár összes sörét itt, és játssz a 24 palackos nyereményért!
Hogyha szeretnél részt venni a sorsoláson, amelyben december 24-én egy olvasónk megnyeri az Adventi Sörnaptár söreit, itt add meg az e-mail címed!
A játék szabályzata ezen a linken érhető el! A nyertest december 24-én, e-mailben értesítjük.
(x)