Cikk megosztása
Nem csak az amerikaian, a dánok is elszállnak időnként, hogyha craft beer-ről van szó. Mutatunk három sört, melyikkel próbálkoznál először?
A pizzás
Az Illinois-i hobbisörfőző Tom and Athena Seefurth még 2006-ban találta ki, hogy milyen jó lenne egy olyan sört készíteni, ami illik a kedvenc ételükhöz, ami nem más, mint a pizza. A sört fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval és paradicsommal ízesítették. „A világ imádni fogja!” – lelkendeztek tele önbizalommal, de a médiafelhajtást követően a siker elmaradni látszik, már a Facebook-oldaluk sem létezik.
A kenderes
„A legjobb egy hamburger és néhány haver társaságában” – ajánlja sörét a kaliforniai Humboldt Brewing Company. Ezt a brown ale-t pörkölt kendermagokkal ízesítik, ami egyedi növényes ízt kölcsönöz a főzetnek. A hatását nem ismerjük.
A macsKAKÁvéS
Ha láttad a Bakancslistát, tudod mi az a cibetmacska, hogy mit csinál a kávéval, és hogy mennyibe kerül az a kávé… Nos, a dán Mikkeller 10,9%-os fekete söre, a Brunch Weasel éppen ezt tudja, potom 5.000 Ft körüli összegért.
Szavazz!