Cikk megosztása
Ózdon vadiúj sört, egy őszi málnás barnát mutatnak be szombaton, a Nyéki Sörnél leginkább a pilseni típusú Nyéki Világosra koncentrálnak, a Viharsarok Sörfőzde már megint nagyon erős lesz gasztróban (is), Hajdúböszörményben pedig jön a kiapadhatatlan korsó!
Kívülről fújja már minden magyar sörszerető, hogy október 2-án újból lesz Nyitott Főzdék Napja, amikor tárt kapukkal várnak a magyar kisüzemi sörfőzdék – legalábbis azok biztosan, akik csatlakoztak a programhoz. A 21 résztvevő közül most Borsodból, Fejér megyéből, a Viharsarokból és a Hajdúságból ajánlunk programokat!
Bolyki Serház
Az immár 27 éves Bolyki Serházban, Ózdon szombaton 14, 16 és 18 órától indulnak a turnusok a főzdelátogatásra, amely során nem csak a sörfőző mesterrel, hanem egyebek mellett a főzde történetével, a technológiákkal, valamint az ózdiak vadiúj, őszi málnás barna sörével is megismerkedhetsz! Ráadásul a sörtúrán résztvevő, 5000 Ft felett vásárlókat megajándékozzák egy limitált szériás egyedi logózott söröspohárral is!
Nyéki Sör
Kápolnásnyék nagyon fiatal sörfőzdéje, a Nyéki Sör jelenleg hatféle terméket készít rendszeresen, de a búzasör, az IPA, vagy épp a meggyes mellett most leginkább a pilseni típusú sörére, vagyis a Nyéki Világosra koncentrál majd. A Nyéki Világos egy 4,7%-os alkohol tartalmú, erőteljesebb és keserűbb ízvilágú főzet, amely nagyszerű kísérője egy-egy beszélgetésnek. Vagy épp egy kóstolóval egybekötött főzdelátogatásnak. Ilyenből három is lesz szombaton Kápolnásnyéken, 16, 17 és 18 órától!
Viharsarok Sörfőzde
A Viharsarok Sörfőzdében az az egyik legjobb, hogy náluk az étterem vendégteréből valóban be lehet látni az üzembe, szombaton viszont nem csak kukucskálni lehet majd, hanem a következő időpontokban indulnak főzdetúrák: 13:30, 15:00, 17:00 és 19:00. A túrákon résztvevőknek jár 3 pohár Viharsarok sör (a túra díja 1500 Ft), aki pedig a „Gasztro sörélmény csomagot” választja, az megkóstolhatja a Beer Corner főszakácsa által megálmodott menüt is, amely fűszeres pankómorzsában sült sertésjava lesz erdeigombás – gyöngyhagymás pirított burgonyával, barnasörös mustármártással. Jól hangzik, ugye?
Hajdú Serház
A Hajdúböszörményben működő Hajdú Serház célja egyszerű, mégis nagyszerű: friss, helyi sörrel ellátni Hajdúböszörményt és környékét. Készítenek stoutot, bitter ale-t, és szűretlen lágert is. Szombaton, a Nyitott Főzdék Napján már 10 órakor kinyitnak, és egészen 17 óráig várják a vendégeket főzdelátogatással és kóstolóval. A látogatás időtartama alatt pedig akár az „all you can tap” kóstolópohár is választható majd, amely tetszőlegesen újratölthető friss sörökkel a főzdetúra közben!