Cikk megosztása
Vibráló ízeket, citrusos, kapros frissességet és krémes textúrát, az IPA és a lazac költői harmóniáját ígéri Bryan Richards a Craftbeer.com-on megjelent receptjében. Úgy tűnik, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
A lazachoz:
- 2 szép lazacfilé
- 2 evőkanál vaj
- zöldhagyma
- 2 citrom
- kb. 2 dl IPA
A kapor mártáshoz:
- 1 pohár tejföl
- 1 evőkanál friss kapor
- só és bors
Elkészítés:
Az egyik citrom leve, a tejföl, az apróra vágott kapor, némi reszelt citromhéj, só és bors mehet egy tálba, jól keverd össze, és hagyd állni, amíg a lazac elkészül.
A lazacdarabokat ízesítsd sóval és borssal, tedd őket egyenként egy-egy darab alufóliára egy kis darab vajjal és citrommal, majd szórd meg a tetejüket a zöldhagymával és öntsd nyakon az IPA-val. Ez után már lehet is becsomagolni őket, és mehetnek a grillre. Kb. 8-10 perc alatt el is készülnek.
A kapros tejföllel tuti, hogy vadállat lesz! Mi friss zöldsalátával próbáljuk majd.
Jó étvágyat!
(Borítókép: Killingthyme.net)