Cikk megosztása
A vodkakedvelők között igen jól csengő Moskovskaya márka alatt jelent meg egy új hard seltzer Magyarországon. A Moskovskaya Street semmiben nem rokonítható a sörökhöz, hiszen egészen más módszerrel készül.
A „klasszikus” hard seltzer úgy készül, hogy a felforralt, majd lehűtött vízhez adják az alkohol alapjául szolgáló cukrot, amelyet – csakúgy, mint a sör esetében – élesztő dolgoz fel. Ennek az erjedésnek a termékei az alkohol és a szén-dioxid. A Moskovskaya Street esetében azonban lepárlóban készülő gabonaszeszhez adják hozzá a szénsavat, a vizet és az aromákat – írja a Myseltzer.hu.
Az Amber Beverage Csoport tulajdonában lévő márka. Litvániában készülő hard seltzerét itthon a Heinemann Testvérek Kft. forgalmazza. Az Egyeüslt Királyságban menta/gyömbér ízben is elérhető italból Magyarországon egyelőre a málna/lime-os kapható.
Nem csak azok a hard seltzerek jelentek meg a magyar piacon, amelyeket erjesztéssel készítenek, hanem felbukkant ez első kevert, égetett szeszt tartalmazó változat is:
Közzétette: Myseltzer.hu – 2021. május 4., kedd