Cikk megosztása
A Hofbräu München kifejezetten az Egyesült Államok számára dobta piacra a Hofbräu Session Lagert, amely kevesebb alkohollal, szűretlenül ígér maximális ízt. Arról egyelőre nincsen hír, hogy a „HB light” más piacokon is megjelenne.
Korábban írtunk már róla, hogy újra előkerülhetnek azok a sörtípusok, amelyek alkoholmentesnek ugyan nem mondhatók, de bőven meg lehet belőlük inni párat anélkül, hogy megérezné az ember. Ez a kategória korábban – leginkább a zéró tolerancia miatt – el-eltűnt a piacról, újbóli visszatérése viszont immár nem a sofőröknek szól.
Lottóznunk kellene, hiszen máris itt a Hofbräu Session Lager, amelyet a sörfőzde épp hogy az amerikai fogyasztói trendekre hivatkozva készített el.
A Session Lager egy szűretlen sör, mindössze 3,3 százalékos alkoholtartalmú, és az IBU-ja is mindössze 18. Szóval kicsi benne az alkohol, de ennek ellenére természetesen a HB maximális ízt kommunikál. Azt írják, a német tisztasági törvény szerint főzik, vagyis nem tesznek bele mást, mint vizet, komlót, malátát és élesztőt. Aszondja: „könnyű testű, ropogós és üdítő, a bajor komlók és a könnyebb árpamaláták harmóniájával”. Mindössze 89 kalória adagonként.
Dr. Michael Möller, a sörgyár igazgatója szerint nem csak az új csomagolás (a dobozra gondol, ti. eddig nem volt dobozos HB az USA-ban), hanem a könnyedebb stílus is megfelel az egészségtudatos és aktív fogyasztók igényeinek. Az új sört márciusban kezdik árulni, egyelőre csak 22 államban, de ezt később mind az 50-re kiterjesztik majd.