Cikk megosztása
Országos ismertségre akkor tettek szert, amikor kiderült, hogy náluk, egy kis fertőrákosi sörfőzdében fejlesztette a Heineken a Soproni Óvatos Duhaj APA receptjét. A Krois Brewery alapítói ma is főállás mellett működtetik a sörfőzdéjüket, de válaszút elé érkeztek. Kérdéseinkre Mühl Erik, a sörfőzde egyik alapítója válaszolt.
A csaknem 40 perces beszélgetésből kiderül többek között, hogyan zajlott a közös munka a Heineken Hungáriával, miért nem működik ugyanaz a recept egy nagy sörgyárban, mint egy kis főzdében. Szóba került az is, miért tartottak ettől az együttműködéstől az elején, illetve milyen visszajelzések érkeztek hozzájuk a kisüzemi sörfőzdék felől, és persze a kezdetekről is beszélgettünk, egészen onnan, hogyan találkozott Erik és Németh Gábor, akivel ketten hozták létre a Krois Breweryt.
Kevesen tudják, hogy Gábor és Erik jelenleg is főállás mellett foglalkozik a sörfőzéssel és minden más olyan munkával, amely lehetővé teszi, hogy a fogyasztók találkozzanak a termékeikkel.
Mire számíthatunk a közeljövőben a főzdétől? Milyenek a nyugati határszél sajátságos viszonyai? Hová ér el a Krois akció rádiusz? Kiderül az interjúból!
(A beszélgetést a koronavírus miatti korlátozások meghosszabbításának bejelentése előtt rögzítettük, ezért kerül szóba benne a februártól remélt, esetleges nyitás.)