Cikk megosztása
A Pearl Edeck újabb példája az Etyeki Sörmanufaktúra szőlővel, musttal készült söreinek. Ez a sour ale az etyeki Nádas Borműhely Viktória Gyöngye mustjával készült, amelyet pilseni maláta alapú sörlével erjesztettek együtt.
A Lallemand Kölsch stílusú élesztője lassú, de annál alaposabb erjedést eredményezett, annak köszönhető a Pearl Edeck finoman észteres, gyümölcsös, száraz ízvilága. A savakban gazdag must és a viszonylag egyszerű maláta alap egy igazán izgalmas, száraz, fanyar és üdítően friss, de azért markánsan savas sört eredményezett.
Üdítően zamatos sör, amelyben – a legtöbb savanyú sörrel ellentétben – nem a tejsav vagy az ecetsav adja a vibrálást, hanem a szőlőben lévő természetes savak. Franciás előételek mellé, vagy egy komolyabb ünnepi menüsor aperitifjeként ajánlják.
- Sörtípus: sour ale
- Alkoholtartalom: 7%
- Balling: 15,5B°
Nézd meg az Adventi sörnaptár többi sörét itt, és játssz, hogy december 24-én a tiéd lehessen mind!