Cikk megosztása
A Monyo Brewing két új Hungarian Terroir sört is bemutatott idén ősszel. A Hungarian Terroir: Eger – Kékfrankos egy Russian Imperial Stout, amelyet együtt erjesztettek az egri Böjt Pincészet kékfrankosával.
A kékfrankos érett, piros és fekete gyümölcsös aromái nagyszerűen harmonizálnak a stout csokoládés, malátás jegyeivel. A sört tartályban érlelték, amibe kerültek magyar tölgyfadongák is. Ezekkel érett 3 hónapot a sör, amelyet még 9 hónapos palackos érlelés követett.
A sör kóstolásakor előbb rum, csokoládé, capuccino, szilva, marcipán és áfonya illatát érezni, a korty vörösboros, étcsokis, aszalt szilvás, kis fanyarsággal és a stoutra jellemző kávés ízekkel. Igen összetett sör, igazi ünnepi tétel!
- Sörtípus: russian imperial stout
- Alkoholtartalom: 10,2%
- Balling: 22B°
Nézd meg az Adventi sörnaptár többi sörét itt, és játssz, hogy december 24-én a tiéd lehessen mind!