Cikk megosztása
Újabb éjsötét, desszertnek is beillő sör, ismét a Monyo Brewingtől! A Los Rodriguez egyszeri főzet, egy imperial coffee stout, amelyet a dán Coffee Collective kávépörkölővel közösen készítettek.
A sör roppant sűrű, nagyon krémes, olajos. Két lépcsőben ment hozzá főzés közben a Coffee Collective pörkölőmestereitől származó bolíviai kávébab. A különleges gondossággal késztett kávé savas, narancsvirágos és epres aromája remekül kiegészíti a pörkölt és étcsokoládés ízekkel rendelkező stoutot.
Ám ha ez még nem lenne elég, a kávébabon kívül, érleléshez még kapott a sör néhány nagyon világosra pörkölt magyar tölgyfadongát is. Ennek köszönhető a Los Rodriguez kissé vaníliás lecsengése.
- Sörtípus: imperial stout
- Alkoholtartalom: 10%
- Balling: 24,3B°
Nézd meg az Adventi sörnaptár többi sörét itt, és játssz, hogy december 24-én a tiéd lehessen mind!