Cikk megosztása
Október 10-én, szombaton tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Ajánló sorozatunk utolsó részében Somogy, Fejér, Tolna, Vas, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatunk.
Győrzámolytól Hajdúböszörményig, Tokajtól Magyarhertelendig, csomó sörfőzde nyílik meg október 10-én, hogy vendégül lássa a fogyasztóit, illetve megismertesse őket a sörök készítésével, alapanyagaival és persze az általuk főzött fajtákkal. Most Kaposváron, a Hansdonner, Székesfehérváron, a Hübris, Dombóváron, a Kissler, Csepmeszkopácson a Krenner, Kiskunfélegyházán, az Oasis és Törökszentmiklóson, az Ugar sörfőzdék háza táján nézünk szét.
Hansdonner Sörfőzde
A Hansdonner Sörfőzde a kaposvári sörgyártás feltámasztásán ügyködik, de korántsem csak a sörkészítés a fő profiljuk, hanem szeretnék minden hozzájuk látogatónak megmutatni, mi is történik a sörfőzde kulisszái mögött.
Nem lesz ez másként szombaton sem, amikor a csapokon lévő hétféle sör mellett csodálatos (sörös) ételeket is kínálnak majd a látogatóknak. Lesz barnasörös sajtleves, sörben készülő kolbásszal töltött hot dog, és bajor csülök is!
Használd ki a Nyitott Főzdék Napját, és nézd meg, hol készül a kaposvári sör!
Asztalfoglalás és bejelentkezés:
- a +36 30 889 1690-es, vagy a
- +36 30 527 3399-es telefonszámon
- vagy emailben.
Hübris Brewery
Székesfehérváron nem messze a vasútállomástól működik az ország egyik legmodernebb sörfőzdéje, a Hübris. Az öt éves sörmárka 2019 tavasza óta van jelen a városban, a fehérvári sörszeretők nagy örömére pedig rendszeresen szervez kisebb-nagyobb főzdei programokat is.
Kilencféle sörük megkóstolásán kívül a tizedik jó érv amellett, hogy Fehérvárra látogass az, hogy a Nyitott Főzdék Napja alkalmából 2 óránként indítanak főzdetúrákat – ezekre előre kell jelentkezni!
Lesznek vagány kaják is, amelyekről a Dos Puertas gondoskodik, játszósarok a kicsiknek, és jön a harmadik Hübris ping-pong bajnokság is! Mindezeken felül, a sörfőző mester, Tóth Marcell 18:00 órakor tart sörtörténelmi előadást!
A főzdetúrára való regisztrációhoz kattints ide!
Kissler Sörfőzde
A dombóvári Kissler Sörfőzdében 1993-óta készülnek különböző sörök. Előbb hagyományos világos és a különlegesebbnek számító barna lágereket főztek, később kipróbálták magukat a gyümölcsös, fűszeres sörök készítésében is, mára pedig több különlegességet is felsorakoztató palettával büszkélkedhetnek.
A Nyitott Főzdék Napján vendég kézművesekkel, többféle étkezési lehetőséggel várják a vendégeket. Hat csapról folynak majd a Kissler sörök, 14 órától pedig indulnak főzdelátogatások is. Az üzem előtt számos zenei produkció, és kitelepülő kistermelő, kézműves kínálja majd a portékáját, miközben a Klotzka Konyha szakácsai csülköt, lepényeket és hot dogokat készítenek.
Krenner Brewery
A Csempeszkopácson működő Krenner Brewery nem csak Vas megye jelenleg egyetlen működő főzdéje, hanem egyúttal a legfiatalabb résztvevője is a Nyitott Főzdék Napjának, hiszen szűk egy hónapja nyitott meg, egy sokat megélt, felújított, régi istállóban.
Hogyha felfedeznéd a Krenner söröket, 14 órától érkezhetsz, a főzdetúrák óránként indulnak, és még regisztrálni sem kell rájuk! A főzde udvarán pingpong asztal, darts, óriás sakk és petang pálya várja a játékos kedvűeket, a kemencében és a smokerben pedig BBQ húsok és helyben sütött házi kenyér készül!
Oasis Brewery
Az Oasis Brewery ugyancsak új szereplője a hazai kisütemi sörpiacnak. A Kiskunhalason működő főzde négy sört is csapra ver a Nyitott Főzdék Napja alkalmából, a főzdetúrán részt vevő vendégek pedig limitált kiadású, Oasis Brewery üvegpoharat is hazavihetnek ajándékba.
A túrák 10-től, óránként indulnak és nem csak kétféle sör kóstolását foglalják magukban, hanem közelebbről is meg lehet ismerkedni a malátával és a komlóval is, illetve sörvásárlás esetén ajándékokkal is kedveskednek a látogatóknak.
A Sparhelt lepény büfé déltől készíti az első lepényeit, szóval enni is lesz mit a finom sörök mellé!
Bejelentkezés a főzdetúrára:
Ugar Brewery
Törökszentmiklóson, az Ugar Brewerytől megszokott jó hangulattal vár a Nyitott Főzdék Napja! A Kombinát Főzdekocsmában, és annak udvarán hatféle csapolt sörből lehet majd választani, és lesznek köztük olyan újdonságok is, amelyek vidéken még nem debütáltak!
Az Ugar finomságok mellett két vendégfőzde sörei is kérhetők majd, hiszen a Tacet Brewery viszi a Rheingold névre hallgató, nagyszerű hellesét, a Yeast Side Sörfőzde pedig a Dasistside bajor búzát és a Berryside, meggyes-szedres saisont, sőt, 18 órától Yeast Side kvíz is lesz, ahol a legügyesebbek Yeast Side ajándékokat nyerhetnek!
Mindezeken kívül a Zabáljcsak vagány pulled pork szendvicseket készít, és természetesen indulnak főzdetúrák is, tartályból kóstolással, 15:30-kor, 19:00-kor és 21:00-kor!
Bejelentkezés a főzdetúrára: