Cikk megosztása
Egy kiváló, kellemesen malátás sör és egy megfelelően elkészített húsétel, régóta tudjuk, hogy méltó társai lehetnek egymásnak. A sörben pácolt oldalast ezúttal sült gyökérzöldségekkel készítettük el. Az eredmény önmagáért beszél, próbáljátok ki!
Elkészíteni tök egyszerű:
- Az oldalast előző nap vágd fel, sózd, borsozd, tedd egy nagy tálba, adj hozzá aprított fokhagymát, majd öntsd nyakon egy karakteresebb ízvilágű lager sörrel (mi félbarnát használtunk), és tedd egy éjszakára a hűtőbe.
- A gyökérzöldségeket (a fehér- és sárga répa, valamint a cékla édeskés ízei rendkívül jól kiegészítik majd a sült húsét) hámozd meg, és vágd hasábokra.
- Béleld ki a tepsit sütőpapírral, és tedd bele az oldalasokat, a tetejükre mehet még egy kis só és bors, süsd őket kb 80 percig, légkeveréssel, 200 fokon.
- Nem sokkal a hús után a hasábokra vágott, fokhagymás, borsos olajba forgatott, ugyancsak sütőpapírra helyezett zöldségek is mehetnek a sütőbe. Ügyelj arra, hogy ne halmozd nagyon vastagon egymásra a hasábokat, mert akkor párolódni fognak, ahelyett, hogy szép ropogósra sülnének!
- Sütés közben időnként kenegesd meg a húsok tetejét a sörös páclével, és ne felejtsd megpirítani őket a végén!
Azt ugye mondanunk sem kell, hogy jó eséllyel azzal a sörrel lesz a legfinomabb, amiben pácoltad?
Próbáld ki, jó étvágyat kívánunk!