Cikk megosztása
Állítólag az elfogyasztott szénhidrátot alakította alkohollá egy férfi bélrendszere, miután abban egy antibiotikumos kezelést követően túlzottan elszaporodott odabent a sörélesztő. Mi vaan?
Az Indexen jelent meg egy cikk, amely a New Scientistre hivatkozva azt írja, hogy egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében.
Állítólag a beteg zavartnak érezte magát, émelygett és a memóriája sem volt a legmegbízhatóbb. Az orvosok nem találtak semmi szokatlant, pedig még a munkáját is ott kellett hagynia. Aztán egy rendőri szondáztatás során kiderült, hogy magas az alkoholszint a szervezetében, pedig nem is ivott semmit.
Az, hogy mi volt a gond, egy gasztroenterológusnál derült ki: nagy mennyiségű saccharomyces cerevisiae gombát mutattak ki a férfi székletében, ami nem más, mint a sörélesztő. Amit pedig a fárfi megevett, azt a gomba alkohollá alakította.
Arról nem szól a cikk, hogy cukorból nem csak alkohol, hanem szén-dioxid is lesz, ami még hihetetlenebbé teszi a történetet, ami szerint az orvosok probiotikumokat és gombaölő kezelést írtak fel a betegnek, aki már jól van.
Szerinted?