Cikk megosztása
Az Egyesült Királyságban működő sörgyárak 42 százalékkal csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat egy évtized alatt, a hulladék 98 százalékát pedig újra feldolgozzák – jelentette a The British Beer & Pub Association.
A iparág eredményeit a szervezet Brewing Green 2019 jelentése foglalja össze. A dokumentumban felhívják a figyelmet arra, hogy a sörfőzés során keletkező teljes szén-dioxid kibocsátás 10 év alatt (2018-ra) 42 százalékkal esett vissza.
Az iparág növelte az újrahasznosított hulladék mennyiségét is: a 2006. évi 71 százalékról 98 százalékra. Sőt, a sörfőzés során felhasznált víz mennyiségét is tudták csökkenteni: 1992-ben még 7 liter víz kellett egy liter sör előállításához, mára ez mindössze 3,5 liter.
A környezetvédelem iránti elkötelezettség részeként fenntartható módszereken dolgoznak az alapanyagok beszerzése terén is. A jelentés szerint az Egyesült Királyság jelenleg a nyolcadik legnagyobb komlótermesztő, és negyedik a termesztett fajták száma szerint.
A The British Beer & Pub Association jelentése a pubok környezettudatosságára is kitér: a vendéglátóhelyek 83 százaléka szigetelte le az utóbbi években a sör tárolására használt pincéjét, az energiaveszteség csökkentése érdekében, 71 százalékuk pedig intelligens fogyasztásmérőket telepített.
Brigid Simmonds, a szövetség vezérigazgatója elmondta: „A hulladékkibocsátások csökkentésével Nagy-Britanniának sörfőzdéi és kocsmái vezető szerepet töltenek be a környezeti fenntarthatóság terén és teljesítik az ENSZ fenntarthatósági céljait.”
(Via)