Cikk megosztása
Egy hétvégi fesztiválon mutatkozott be a Mágori Sör, amelyből négyféle van a piacon jelenleg: sima láger, egy meggyes, egy almás-fahéjas és egy kenderes ízesítésű. Ráadásul az alapanyagok egy részét a helyi közmunka programban dolgozó emberek termelik.
Vésztő egy kis település Kelet-Magyarországon, közel a román határhoz, félúton kábé Nagyvárad és Békéscsaba között. A helyi önkormányzat és az egyik gyulai sörfőzde közreműködésével készítik a Mágori Sört, amelynek négyféle változata mutatkozott be hétvégén a Mágori Fesztiválon.
A sörök alapanyagainak egy része helyi, főleg a közmunkaprogram keretében termelt alapanyagokból készül – írja a Beol.hu. A termék a tervek szerint csapolt, illetve 0,33-as, üveges formában lesznek elérhetők a helyi vendéglátóhelyeken, kisboltokban. Az almás-fahéjas és a meggyes száz százalékos gyümölcslé felhasználásával készül, a kenderesben pedig a kenderlevél kivonata található. Természetesen nem a kannabiszként ismert kenderről van szó.