Cikk megosztása
Kistermelőknek, őstermelőknek, kamarai tagoknak tartanak előadást a sörfőzésről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, szeptemberben. Az egynapos programra maximum 20 embert várnak.
Van egy „Tanuljunk együtt” nevű programsorozat, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervez a tagjai számára. Ennek keretében szeptemberben a sörkészítésről lesz szó. Mint írják, „az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a fogásokat, amelyekkel kialakíthatják a saját és a piacuknak megfelelő íz- és élményvilágot, összességében pedig minőségi italt állíthassanak elő”.
A program a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sör és Szeszipari Tanszékén lesz, a meghívó szerint elméleti és gyakorlati ismeretekre bontva a sörfőzést. A résztvevők áttekintik a technológiai lépéseket és a cefrézési eljárásokat, aztán az ebédszünet után gyakorlati tudnivalók jönnek, úgy is, mint a „maláta minőség ellenőrzése és darálása”, „kongresszusi sörlé készítése”, illetve analitikai vizsgálatok.
Az eseményt a köztestület finanszírozza és a végén még tesztírásra is sor kerül!
Apropó, hogyha szeretnél többet megtudni a sörökről, de inkább a dolog története, gasztronómiai vetülete és a sörkóstolás érdekel, a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyamát neked találták ki! És még kamarai tagnak sem kell lenned hozzá. 🙂 Kattints a részletekért!