Cikk megosztása
Ki ne lenne teljesen oda egy tökéletes, extracsokis kekszért!? A kakaótól szinte fekete cookiek már csak akkor izgalmasabbak, hogyha némi stout segít nekik abban, hogy igazán kávés, csokis, szupergazdag ízűek legyenek. Ezzel az ajándékkal simán leveszel bárkit a lábáról!
Itt a karácsonyi csodafegyver! Egy olyan süti, amit imádni fognak azok, akik nincsenek oda a sörökért, azok pedig, akik bolondulnak értük, ettől garantáltan egészen ünnepi hangulatba kerülnek majd! Mutatjuk a Stout Cookies receptjét!
Hozzávalók:
- 2 dl stout
- 100 gramm vaj
- 200 gramm liszt
- 30 gramm natúr kakaópor
- 200 gramm fekete csoki
- 60-60 gramm barna-, illetve kristálycukor
- 1 evőkanál melasz (ha nincs, használj mézet)
- fél teáskanál vanília
- 1 tojás
- fél teáskanál sót
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, és készítsd ki a sütőpapírral kibélelt tepsit! Ha ez megvan, egy olyan tálban, amiben kényelmesen tudsz dolgozni, keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót, a szódabikarbóna, a sütőport és a kis darabokra tört csokit.
Egy másik tálba mehet a vaj és a cukrok, a konyhai robotgép pedig segít majd jó habosra verni. Ha már könnyed, mehet bele a melasz (méz), a vaníliát és a tojás.
Óvatosan keverd össze a lisztes-kakaós cuccot a vajas-cukros masszával, és mehet bele a stout is. Ha szükséges, hűvös helyen pihentesd, mielőtt kekszekké porciózod.
A sütik méretétől függően, nagyjából 15-17 perc sütést igényel. Ha megsült, mindenképp várj a csomagolással-fogyasztással, addig, míg kihűl. Fogadjunk, hogy ez lesz a legnehezebb rész! 🙂
(Via)