Cikk megosztása
Oké, olyan ember valószínűleg nincs, aki ne szeretné a brownie-t! Ez a szupercsokis süti pedig szerencsére egyre több háztartásban elő-előkerül a karácsonyi ünnepek alkalmával. Azt tudjuk, hogy minél több benne a csoki, annál jobb, de mi van, ha stouttal is felturbózzuk?
Mert ez a legjobb, ami még a brownie-val történhet, nem? Hát, akkor fussunk is neki!
Hozzávalók:
- 2 deci stout
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg kakaópor
- 15 dkg vaj
- étcsokoládé, apró darabokban
- 1 nagy tojás
- vanília kivonat
- csipet só
Ha megcsinálod a tetejére a krémet is, ahhoz kell majd:
- 25 dkg porcukor
- 6-8 evőkanál olvasztott vaj
- vanília kivonat
Elkészíteni pedig nem valami bonyolult:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy magasabb falú tepsit sütőpapírral!
Aztán egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Egy másikba mehet a tojás és a cukor. Robotgéppel adj neki kb. 2-3 percig, amíg be nem sűrűsödik.
A vajat és a csokit olvaszd meg a mikróban, majd add hozzá, folyamatos keverés mellett a tojásos-cukros masszához, aztán mehet bele a liszt, kakaópos, só keverék is.
A legvégén tedd bele a sört és a vaníliakivonatot, és keverd teljesen simára, majd öntsd a tepsibe és mehet a sütőbe az egész kb. 40-50 perce.
Amíg a brownie kihűl, egy nagy tálban vagy mixerben keverd krémessé a vajat, majd tedd hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot. 3-5 perc keverés után már szuper állagú lesz, és mehet a sütire!
(Via)