Cikk megosztása
Itt a recept négy fő részére!
Hozzávalók:
- 350 g szarvacska tészta
- 150 g apróra vágott bacon
- 60 g vaj, szintén darabolva
- 35 g liszt
- 1 teáskanál angol mustár
- 300 ml tejszín
- 250 ml tej
- 200 ml sör
- 100 g reszelt cheddar
- 40 g finomra reszelt parmezán
- zsemlemorzsa
- petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és főzd meg a tésztát (al dente!).
Közben süsd egy serpenyőben 5 percig a szalonnát, hogy szép ropogós legyen, ha ezzel megvagy, mehet rá a főtt tészta.
Olvaszd meg a vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a lisztet és a mustárt. Főzd 1-2 percig, várd meg, míg szép sima lesz az állaga, aztán vedd le a tűzről, add hozzá fokozatosan a tejszínt, a tejet és a sört. Keverd simára és főzd közepes lángon 5-8 percig, vagy amíg forrni kezd és besűrűsödik. Aztán mehet hozzá a reszelt cheddar és a parmezán.
Keverd össze a mártást a tésztával, tedd egy megfelelően mély tálba, szór meg zsemlemorzsával, parmezánnal és a petrezselyemmel, majd süsd még 25-30 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. A siker garantált!