Cikk megosztása
Az első – műanyag bevonatú – fémdobozt az American Can Company feljesztette ki, 1933-ban. A műanyagnak köszönhetően ez megfelelő szigetelést biztosított a sör számára.
A Gottfried Krueger Sörfőzde ki is osztott 2000 doboz „Krueger Különleges Söre” nevű, dobozos készítményt a törzsvásárlói között, amelyekhez egy kérdőívet is mellékeltek. A kitöltők több mint 90 százaléka – remélhetően nem az ingyen sör hatására – pozitív visszajelzést küldött, így a cég nem sokkal később bevezette a dobozos sört a piacra. A termék igen sikeresnek boznyult, így 1935 folyamán több gyártó is megjelent a saját dobozos sörével.
Európában, Nagy-Britanniában jelent meg először az innovatív termék, Németországban azonban egészen 1951-ig kellett várni arra, hogy dobozos sört készítsenek.
A sörfogyasztók között megoszlanak a vélemények, hogy a dobozos vagy az üveges sör a jobb, ám az tény, hogy költséghatékonyabb a dobozos verzió, hiszen a doboz könnyebb, mint az üveg, így olcsóbb szállítani, mindemellett pedig fény, levegő sem éri a sört dobozban.