Cikk megosztása
Az alsóörsi Bitang Burger pillanat alatt lett a Balaton egyik meghatározó vendéglátóhelye. A 2021-ben alapított burgerezőt hamar felfedezte a nem csak a street foodra nyitott közönség is. Két kedvenc burgerünk mellé az egyre szélesedő craft sör kínálatból válogattunk.
Ha nem jártál még a Bitang Burgernél, és egy hagyományos hamburgerezőt képzelsz el, nagyon gyorsan töröld ezeket a gondolatokat, mert az alsóörsi hely titka éppen az, hogy mindent másképp csinálnak mint a többség! Ha van a burgereknek Maseratija, akkor a bitang szendvicsei azok, és ahogy Maseratit sem útszéli autókereskedésben lehet kapni, ez a burgerező sem csak egy sima büfé.
A hangulatos teraszon ottjártunkkor – egy csendesnek induló csütörtök délután – DJ pörgette a zenéket, érkezéskor pedig minden esetben a személyzet valamely tagja segít megtalálni az előre foglalt asztalt (foglalás nélkül itt nem sok esélyed van).
Szóval az élmény leginkább egy kerti buli és egy étterem között van. Utóbbi már csak azért is, mert van, hogy naponta 250-280 burgert készítenek. Ez nagyjából a kapacitás felső határa, ehhez pedig az kell, hogy megdöbbentően sokan sürögjenek-forogjanak a viszonylag kicsi konyhában.
Pörögnek a vendégsörök is
A Bitang Burger étlapja megnyugtatóan rövid, noha így sem könnyű a választás. A pulled pork és a nachos tál mellett a hangsúly természetesen a szendvicseken van. Legnépszerűbb a sajtburger és a házilag készített marhahúspogácsa mellett jó adag pulled porkot is tartalmazó bitang burger. A személyzet ajánlására pedig rámentünk a Flegmára, ami voltaképpen a bitang burger szanaszét tuningolt változata, dupla hússal és sajttal. Ránézésre gyakorlatilag lehetetlen egy szuszra megenni, pláne ha menüben kéred, mert úgy jár hozzá a tökéletesen ropogósra sütött krumpli. No meg ha jót akarsz kérsz még egy kis szarvasgombás szószt is pluszban! 🙂
Szóval a látvány és a méret brutális, a mellettünk lévő asztalnál két lány mégis pillanatok alatt elpusztít két jókora burgert. Nehéz ennek ellenállni… Ráadásul idén már a hübris, a Helka és a Szent András sörök mellett van egy szezonálisan forgó sörcsap, amelyen a legváltozatosabb craft sörök pörögnek, mindig épp az, amihez a Bitang csapatnak kedve van. Nyáron főképp könnyebb, sokszor gyümölcsös tételek, ősztől pedig jöhetnek majd akár a stoutok is.
Szóval a három legfontosabb szabály, ha a Bitang Burgerbe készülsz:
-
- Foglalj asztalt!
- Érkezz éhesen. Tényleg!
- A burger mellé kérj egy sört vagy gin tonikot!
(x)