Cikk megosztása
Rizmajer Józseffel készített interjút a 888.hu, amelyben a sörmester beszélt a sörforradalomról, arról, hogyan változott a piac az elmúlt évtizedekben, és a fogyasztói ízlés alakulásáról is szó esik.
A csepeli sörfőző szerint rengeteget köszönhet a hazai kisüzemi sör közeg a gerilláknak, akik segítségével új sörök jelentek meg, amiket már nem kellett a sörfőzdéknek kitalálniuk, hiszen kipróbált receptekről van szó. „A gerilla örült neki, büszkeséget hozott neki, még tovább fejlődött, na most ilyen emberek fognak sörfőzdéket csinálni. És már nem egy, nem kettő elindult ezen az úton.” – fogalmazott Rizmajer József.
A piac persze így egyre telítődik, de ez nem zavarja a sörmestert. „Volt már olyan, hogy én voltam háromszáznegyven-ötvenedik a piacon. Akkor azért eléggé nyomtuk egymást.” – mondta.
Kifejtette, hogy most a hordós piac kezd telítődni, hiszen a craft beer bárok számtalan jó sörből válogathatnak: „Korábban minden héten rendeltek hármat, most kéthetente rendelnek egy hordót.”
Rizmajer József a lapnak mondta először, hogy Rizmajer Söröző nyitását tervezi a József körúton. „Érzem azért az igényt, hogy jó lenne bent is valahol egy hely, ahová az ember odamegy és tudja, hogy itt a Rizmajernek az összes sörét lehet kapni, jó minőségben és még haza is tudja vinni.” – fogalmazott.
A bolt megvan, most megy a kivitelezés, a nyitás valamikor október környékén várható majd. „Mindig arra vágytam, hogy legyen egy boltom a körúton, hogy ha elmegy a villamos, látni lehessen a táblát, amin ez áll: Rizmajer. Úgyhogy most ez a terv.”