Cikk megosztása
Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Körkapcsolás és programajánló következik!
Győrzámolytól Hajdúböszörményig, Tokajtól Magyarhertelendig, csomó sörfőzde nyílik meg október 10-én, hogy vendégül lássa a fogyasztóit, illetve megismertesse őket a sörök készítésével, alapanyagaival és persze az általuk főzött fajtákkal. Sorozatunk első részében Baranya, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Hajdú-Bihar megyébe utazunk. Program- és főzdeajánló!
Karl Microbrewery
A Karl Mikro-Sörfőzde és Bisztró a Baranya-megyei Mecseknádasdon található. A főzde nevében található „micro” szó valóban igen pici üzemet takar: náluk egy-egy főzet csupán 100 liter, cserébe viszont évente akár többszáz féle sört is készítenek.
Már a főzde és a hozzá tartozó bisztró környezete is megér egy kirándulást, Mecseknádasd igazi ékszerdoboz, amely immár nem csak a szuper borairól híres! A Karl Microbrewery-nél ráadásul saját sör készítésre vagy élmény-sörfőzésre is van lehetőség, valamint elegáns esküvő, csapatépítő és más zártkörű rendezvények helyszíne is lehet!
A Nyitott Főzdék Napján, október 10-én lehet majd náluk kóstolni különböző malátákat és egyéb alapanyagokat, de ami a lényeg: 15 féle szűretlen sörből lehet náluk kóstolni! A sörök mellé pedig helyben sütött lepénykenyér készül, lesz rozmaringos-olajos mártogatós, valamint sváb kolbászmártás és hozzá házi készítésű kenyér is.
Asztalfoglalás és bejelentkezés:
- +36 70 424 99 89
- moni@karlbeer.com
Kapucinus Sörfőzde
A Kapucinus Sörfőzde igazi veterán magyar kisüzem, hiszen már 1994 óta működik, ugyancsak Baranya-megyében, Magyarhertelenden. Legfőbb célkitűzésük a mikrosörfőzde technológián alapuló minőségi termelés, a legjobb alapanyagok alkalmazásával. Alsóerjesztésű söreiket nem pasztörizálják, ezért igazán frissen fogyasztandók, eltarthatóságuk 8 és 30 nap között van, ami garantálja, hogy mindig a lehető legfrissebben jussanak el a fogyasztókhoz.
Annál frissebben pedig nem is lehetne hozzájuk jutni, mint ahogyan a sörfőzdében csapolják őket! Október 10-én 10 -15 fős csoportokban indítanak főzdelátogatásokat, a kertben pedig 12 féle Kapucinus sör mellett sörpárlatokkal és zenével is készülnek, miközben a kemencében különböző finomságok, házi kolbászok, pogácsák, langallók készülnek majd. De lesz lehetőség a sör-sajt párosítások próbálgatására is, annál is inkább, mert a Kapucinus Sörfőzde vendégeként az ugyancsak magyarhertelendi Csuporka manufaktúra tejtermékei is ott lesznek!
Asztalfoglalás és bejelentkezés:
- +36 30 682 6865
- +36 30 995 3844
- vagy Facebook üzenetben a sörfőzde oldalán!
Bors Serfőzde
A Győr melletti Győrzámolyon található Bors Serfőzde ugyancsak „nagy öregnek” számít a hazai főzdék között. Az 1992-ben alapított üzem 2010-ben újult meg, és Magyarországon elsőként vetette bele magát a belga és brit területeken elterjedt felsőerjesztésű sörök készítésébe. Be is zsebeltek velük egy rakás díjat a különböző sörversenyeken.
A kisüzem apátsági típusú sörei mellett érdemes megkósotlni a Hét Halálos Bűn sorozatuk bármelyik tagját, hiszen van közöttük IPA, NEIPA, juice IPA, stb., de nagyszerű szezonális söröket is készítenek!
A Nyitott Főzdék Napján is kóstolható lesz számos különleges sörük, gesztenyét sütnek, valamint a sörfőző mesterrel bejárható lesz a főzde is, így minden sörfőzéssel kapcsolatos kérdésükre választ kaphatnak majd a látogatók.
Etyeki Sörmanufaktúra
A Budapest szőlőskertjeként számon tartott Etyek immár öt éve nem csak a borról, hanem a sörről is szól, hiszen 2015-ben készült el az Etyeki Sörmanufaktúra az első saját főzetével. Az Etyek-Botpusztán található sörfőzde hangulatos kerttel várja a vendégeit, céljuk, hogy a sörkedvelők igazán széles ízvilággal találkozhassanak a kínálatukban. Az alapot a magas minőségű, világos angol és belga sörök jelentik, de főznek pilsenit és skandináv portert is, a melegebb hónapokban pedig jöhetnek a könnyebb, gyümölcsös sörök is!
Október 10-ére számos programot terveznek: 11 órától két óránként indítanak sörkóstolóval egybekötött főzdelátogatást, valamint igazi kuriózumként rozé sör-bor összekóstolást is tartanak, melynek keretein belül meg lehet majd kóstolni legújabb Rosalie von Edeck rosé sörüket és az ugyanabból az évjáratú kékfrankos mustból készült Etyeki Kúria 2019-es Kúria Roséját.
A főzde melletti sörterasz 10 órától várja a látogatókat csapolt sörökkel, sörkoktélokkal, sörpárlattal, háziszörppel, musttal, közben pedig füstöl majd a smoker, ahonnan a tervek szerint 13 óra magasságában kerül elő a bbq oldalas és csirke, amihez finom salátákat, mártogatókat és a Váli Pékség csodás kovászos kenyereit kínálják.
A kert gyerek és kutyabarát, szóval egy szuper családi program nagyszerű helyszíne lehet! 🙂
Asztalfoglalás és bejelentkezés:
- +36 30 526 9691
- +36 22 611 426
- info@etyekisor.hu
Hajdú Serház
Hajdúböszörményben évszázadokig készült sör, majd néhány évtizedes szünet után a városban a Hajdú Serház élesztette újra a mesterséget, amikor 2016-ban megnyitották üzemüket.
Céljuk, hogy ízletes, friss helyi sörrel lássák el Hajdúböszörményt és környékét. Alapszortimentjük részét képezi a Blackout dry stout, a Novella bitter ale, és a Lokál világos, szűretlen láger is.
A Serházban izgalmas szakmai programmal készülnek a Nyitott Főzdék Napjára, hiszen 10 órától közös sörfőzésre invitálják a vendégeket, lesznek főzdebejárások, 14 órától pedig sörbírálat felkészítő gyorstalpaló tanfolyamot tartanak. Lesznek érzékszervi tréningek, ízfelismerés, bemutatják a sörök legjellemzőbb ízhibáit, a sörbírálat alapjait, sőt, még gyakorolni is lehet a bírálást, profi tesztlapokon!
A tréningre és a bírálatra csak előzetes jelentkezés alapján tudunk helyet biztosítani, jelentkezési sorrendben, korlátozott számban!
Asztalfoglalás és bejelentkezés:
- +36 20 437 8237