Cikk megosztása
Három napos, vagyis teljesen friss, pasztőrözetlen Pilsner Urquell sört lehet kóstolni péntektől az Anker’tben, oda telepítették ugyanis az első budapesti speciális tartályt, amelyben a gyár szerint a sör friss, tiszta és harmonikusabb, mint a hagyományos, hiszen ez áll a legközelebb a gyárban kóstolhatóhoz.
Az első budapesti korsót a Tankovnából, hivatalosan Robert Lobovsky, a Pilsner Urquell sörmestere csapolta:
A Paulay Ede utcában ráadásul mindhárom csapolási technikával kérhető a Pilsner, így a vendégeknek lehetőségük van megkóstolni a különböző ízprofilt eredményező csapolásokat:
- Na Dvakrát: ez a csapolás tovább fenntartja a sör szénsavasságát, ezzel lassabb fogyasztásra is tökéletesen alkalmas. Előbb a sört csapolják, aztán jön a hab a tetejére.
- Hladinka: Ezt leginkább társasági összejövetelekkor használják a csehek, mert ez simább és kevésbé szénsavas sört eredményez. A csapot a korsóba helyezik és a habot csapolják ki először, aztán rá a sört.
- Mliko: Ez tulajdonképpen egy teljes korsó nedves hab, amely meglepően édes. Tradicionálisan ünnepi alkalmakra, vagy a nap végére.
A Tankovnához az Anker’t séfje, Tóth „Csirke” Csaba remekül illő ételeket is készített. A bulikajáiról ismert szakács a sörhöz Olmütz-i kvarglit kínált baconnel, leveles tésztában sütve, friss reszelt tormás vörösáfonya-szósszal, cseh sörsajtot barna kenyérrel, cseh tatárbifszteket, pirított és olajban sült barna kenyérrel, bajor perecet és szafaládét, barna sörös lecsómártásban.
Szóval, hogyha megkóstolnád az igazi pilzenit, és nem utaznál érte 600 kilométert, akkor irány az Anker’t!
(A videó aláfestő zenéjét a nagyszerű prágai punk rock zenekar, a The Fialky játssza)