Cikk megosztása
A mangalica és az eper mellett jut némi hely a sörnek is az idei Gourmet Fesztiválon, amely ma délutántól várja a látogatókat a Millenárison.
Minden eddiginél átfogóbb választékkal és színesebb programkínálattal várja vendégeit az idei Gourmet Fesztivál, ahol a szervezők célja, hogy mindenki megtalálhassa a saját érdeklődési körének és ízlésének megfelelő ételeket és programokat.
A hétvégén egy időben egy helyen kínálja ételeit a hazai csúcséttermek többsége, köztük a legjobb fővárosiak (beleértve mind a négy Michelin-csillagos éttermet) és a kiemelkedő vidéki vendéglátóhelyek is. Sőt, idén négy környező országból is érkeznek sztárséfek, többek között ott lesz Ana Ros, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak. Ami az ételeket illeti, a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell teriyaki-ig terjed a kínálat, és a desszertekről még szó sem esett.
A Gourmet azonban nemcsak a megrögzött ínyenceknek szól, azokat is tárt kapukkal várja, akik egyszerűen szeretnének egy jót enni és inni, és nem vonzza őket a fine-dining világa. A fesztiválon lesz igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is, persze mindegyik kiváló minőségben. Az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló esemény felhozatalában több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel.
A kiállítók között itt lehet böngészni, ha pedig egy király bor vagy pezsgő után valami malátából készítettre vágysz, vagy esetleg a mangalicahájas tészta, epermousse, kecskesajt és szőlőmagolaj után öblítenél valami komlóhangsúlyossal, irány az Élesztő standja, vagy a „Belgium büszkeségei” bódé.
Az még fontos, hogy a belépőhöz egy csomó minden jár: rámehetsz mádi furmintra, kóstolhatsz belga söröket, pálinkát, skót whiskyt és street food falatkát is.