Cikk megosztása
Totál amerikai, teljesen egészségtelen, de sajnos elég király. A sörben kandírozott bacon olyan ropogtatnivaló, amit – ha csak egyszer is, de – mindenkinek ki kell próbálni!
Itt a kerti buli szezon, ezzel a kajával eléggé lehet menőzni, de biztos, hogy csak azoknak jut majd belőle, akik időben érkeznek, mert hamar elfogy majd! Az egészben persze a máz édességének és a szalonna füstölt ízének kontrasztja a legizgalmasabb.
Kell hozzá:
- tuti bacon, de a hajszálvékonyra vágott ehhez nem az igazi;
- barna cukor;
- pár evőkanál stout.
Összedobni roppant nehéz:
- A sütőt kell előmelegíteni 200 fokra.
- A cukrot meg a sört összekeverni egy tálban.
- A bacon szeleteket előbb tepsire helyezett rácson kell 10 percig sütni.
- Aztán kivenni, megkenni a sörös cuccal.
- Majd még 10 percre visszatolni a sütőbe.
- Utóbbi kettőt lehet ismételgetni, ha szükséges.
- A rácson hagyd kihűlni, aztán már csak pár sört kell bontani hozzá.