Május 19-én már negyedik alkalommal szervezik meg a budapesti Street Food Éjszakáját, ahol ezúttal kézműves üdítők és kisüzemi sörök is kerülnek a menübe.
Egyedi söralátét tervező versenyt hirdetett a Sör mi több. A közönségkedvenc sörkeksz terv összesen 10 ezer példányban készül majd el – és egy csomó sörös helyen megtalálható lesz.
Több díjat is átadtak csütörtök este az Élesztőben, ahol a Főzdefeszt közönsége által megszavazott 2016. Év Söre mellett díjazták a Flyerz Magazin olvasói által megszavazott legjobb sörfőzdét és a szakmai zsűri által összeállított top 3 főzdét is.
A magyar sörforradalom ikonikus söre mellett a Rothbeer egyéb főzetei is a Mad Scientist üstjeiben készülnek majd, sőt egy elsőre hihetetlennek hangzó „szerelemsör” is készül.
A négy hazai nagy sörgyár – Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban – több mint 6 millió hektoliter sört főzött tavaly. A teljes értékesítés 2,5%-kal növekedett, köszönhetően a 40%-ot ugró exportnak.
Az éleződő piaci versenyben 2017-ben kétféle kézműves sörfőzde alakulhat ki: az alacsonyabb árfekvésű termékeket előállító üzemek és a magas minőséget megkövetelő főzdék.