A németországi Wacken fesztivál három napja alatt átlagosan 400 ezer liter sör szokott elfogyni. Idén nem szeretnének a szervezők sokat bajlódni a söröshordók ki-be szállítgatásával, így egy huszáros vágással oldották meg a problémát.
Az eredetileg szezonnyitóra tervezett Serfőző eseményt a váratlan áprilisi február miatt kerek egy hónappal kellett eltolni, viszont így még több ideje volt a szervezőknek arra, hogy a lehető legizgalmasabb kiállítókat és söröket hozzák a Corvin negyedbe.
Csakúgy mint tavaly, idén is növekvő sörfogyasztásra számít a Sörszövetség – feltéve, ha kedvezőek lesznek az időjárási feltételek. Jó esetben akár 2-2,5 százalékkal is nőhet a vezető magyar sörgyárak által értékesített sör mennyisége.
A hazai kisüzemi sörfőzdék között a legidősebb, ma is működő a Stari Sör: Tapolcán már akkor húsz éve készült kézműves sör, amikor a legtöbben életükben először hallottak arról, hogy létezik ilyen termék.