A négy hazai nagy sörgyár – Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban – több mint 6 millió hektoliter sört főzött tavaly. A teljes értékesítés 2,5%-kal növekedett, köszönhetően a 40%-ot ugró exportnak.
Hírek
Az éleződő piaci versenyben 2017-ben kétféle kézműves sörfőzde alakulhat ki: az alacsonyabb árfekvésű termékeket előállító üzemek és a magas minőséget megkövetelő főzdék.
Pontosabban a sör, amibe kerül. A Legenda sörfőzde tulajdonosa szokásához híven nagy fába vágta a fejszéjét: 2500 tővel vágnak bele a magyar komlótermesztésbe.
Korán indult idén a sörszezon – már ami a híreket illeti: az utóbbi napokban tele van a sajtó a hazai söriparban tapasztaltható eseményekkel, ami igen szokatlan jelenség. Búcsút mondhatunk a kisüzemek és a nagyok együttműködésének?
Milliárdos beruházással bővíti termelőkapacitását és folytatja a pereskedést a tavalyi rekordév után a cseh Budvar söripari vállalat.
Szombaton tartották meg a VI. Házisörfőzők Nemzetközi Versenyét a Legenda Sörfőzde Centerben, ahol nagyot mentek a savanyú sörök. Mutatjuk az eredményeket!
Elérkezett a VI. Házisörfőzők Nemzetközi Versenyének az ideje, ahol nem csak az derül ki, hogy ki főzte egy-egy kategória legjobb otthon készült sörét, hanem nagyszerű előadások is várják az érdeklődőket.
Együtt fordultak a nagy sörgyártók és a kisüzemi főzdék Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez annak érdekében, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is az étkezőhelyi kedvezményes áfát.
A Budweiser azt szeretné, hogy amikor a közeljövőben emberke lépnek a Marsra, sört is készítsenek ott. Feltéve, ha lehet.
A kraft sörök iránti nemzetközi érdeklődés óriásit lökött a komló árakon, így egyre többen gondolják Brit Kolumbiában, hogy a futónövény termesztésére adják a fejüket.