Cikk megosztása
Nagy-Britannia szerte igen népszerű a pie, amit pitének szokás fordítani ugyan, de egyáltalán nem hasonlít mondjuk a magyar almás pitére, ugyanis a pie legtöbbször hússal készül. (Itt írtunk pár jóféléről, ha pie ügyben tájékozódnál, kattints!) Ilyen english pie maradékok felhasználásával főt sört Bristolban a Tapestry Brewery.
A maradékfelhasználás természetesen a környezettudatosság jegyében történik, a sörfőzde együtt dolgozik a Pieminister étteremlánccal. Tőlük érkeznek a pite darabok, amit a limitált mennyiségben készülő újdonsáőghoz használnak.
A sörfőzde 30 kg „pitecsutkát” használt fel a 3000 doboznyi pale alehez, amelyet brit komlókkal fűszerezett.
A pitével készülő sör tök hasonlóan működik, mint amikor malátával dolgoznak: a tésztában lévő keményítő a főzés során cukrokká bomlik, majd alkohollá erjed. A kezdeményezéssel az a céljuk, hogy szórakoztató módon mutassák be, hogyan lehet felhasználni a hulladékot, mint erőforrást, miközben felhívják a figyelmet az élelmiszer pazarlásra is.
A sör neve pedig Pie-oneer. ¯\_(ツ)_/¯