Ezt a fokhagymás-sörös makarónit imádni fogod!

2016-04-30 | 07:45 Magazin
Fotó: Ericasrecipes.com

Fotó: Ericasrecipes.com

Nem kell hozzá semmilyen különös alapanyag és hamar el is készül. Ideális vendégváró étel, és egyszerűen észbontó – írja Erica Schwarz.

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • néhány ág kakukkfű
  • 2 dl stout (az eredeti recept Guinnesst ajánl)
  • szarvacska tészta
  • cheddar
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészíteni pedig hatalmas móka:

Melegítsd elő a sütőt, és tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni, a tészta főzéséhez.

Egy serpenyőbe mehet a vaj, ha elolvadt, akkor pedig a liszt is. Ne piruljon meg, de kb. 2 percig gyöngyözzön, majd jöhet bele a fokhagyma és a kakukkfű egyik fele. Újabb két perc után jöhet a tej, de mivel ez nem egy szokványos besamel, sör is kerül bele. Óvatosan keverd (legjobb egy habverővel), és néhány perc múlva beleteheted a reszelt cheddart, a sót és a borsot. Ha pedig már szép sima, akkor vedd le a tűzről és keverd bele a bacon felét.

Fotó: Ericasrecipes.com

Fotó: Ericasrecipes.com

Főzd meg a tésztát, keverd össze a sajtos-sörös besamellel és tedd egy nagy tálba. Locsold meg a tetejét olvasztott vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, tedd rá szépen a többi bacont, és süsd 180 fokon 20-25 percig.

Hogyha készen van, akkor mehet még a tetejére a maradék friss kakukkfű, és tálalhatod is!