Cikk megosztása
Ha ennél valamit a sörök és a Magyarország-Portugália meccs mellé, a legegyszerűbb, ha ezzel a vérbeli tengerparti bulikajával állsz elő. Imádni fogja mindenki, és a vagány fűszerezés miatt egy combosabb sörhöz is remek!
Portugáliában csábító a tapas és sörkorcsolya kínálat, mégis, hogyha olyannal szeretnénk előrukkolni, amihez nem különösebben nehéz itthon összeszedni az alapanyagokat, illetve egy meccs mellé illő, laza fogásról van szó nincs is olyan könnyű dolgunk. Ebben az esetben viszont lényegében csak a garnéla olyan alapanyag, amit nem árulnak a sarki kisboltban, viszont lényegében bármelyik szupermarket hűtőpultjában megtalálható.
Ezek a sült rákocskák körettel teljes értékű vacsorának is beillenek, de anélkül sörkorcsolyaként is nagyszerűek!
Hozzávalók:
- jó adag nagy garnélarák, egészben (fagyaszott)
- olívaolaj
- babérlevél
- fél citrom
- zúzott fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- kb. 1 deci Vinho Verde (de ha nincs, tök jó valami egyszerű száraz fehérbor is)
- apróra vágott koriander, só, bors
A rákokat sózd és borsozd, aztán egy jókora serpenyőben, vagy wokban melegítsd meg az olívaolajat, benne a babérlevelekkel, majd mehet bele a rák. Pirítsd kb. 2 percig jókora lángon, majd mehet rá a fokhagyma, a fél citrom és a pirospaprika.
Ezt követően küldd bele a bort, és főzd/párold benne a rákokat további 5 percig. Ennyi idő alatt a levének eltűnik a nagy része. A végén keverd össze egy kazal apróra vágott zöld korianderrel, nyiss egy sört, és már jöhet is a kezdő sípszó!
Természetesen opcionálisan chili is mehet bele. Ha nagyon fűszeresen készíted, egy dupla IPA jó barátja lehet, ha viszont könnyedebbre hangolod, kiválóan működik majd egy wittel, de egy pilsnerrel is!