Cikk megosztása
Ha te is csíped a jóféle kollab söröket, most mutatunk két újdonságot, amit tilos lesz kihagyni! A FIRST Craft Beer új duója – egy német dizájnőrület és egy osztrák-magyar hidegkomlós frissítő – tényleg izzik.
Glow Fever: láz, de a jobbik fajtából
A FIRST Craft Beer sörfőzőinek pacsija a világ legjobb címkéiről is híres német Blech.brut-tal. A márka sörei – és most ez is – Bambergben készülnek, a magyar szálat pedig nem csak a FIRST csapata jelentette, hanem az is, hogy a Citra, a Mosaic, és a Talus mellé Magyarországon termesztett Chinook komló is ment.
A stílus hidegkomlózott dupla New England IPA, ami egyébként tökéletesen illeszkedik a Blech.Brut szortimentjébe, hiszen ők is szívesen főzögetnek modern, gyümölcsös, intenzíven komlózott söröket.
Teljesen rá vagyok kattanva a dizájnra. Vannak ezek a skandináv eredetű, totál lélektelen arculatok, erre itt egy ugyancsak minimalista stílus, ami mégis tökös, és a maga módján humoros is.
De a lényeg úgyis a dobozban van! A Glow Fever az illata alapján lehetne ananászos grapefruitkoktél, némi kókuszforgáccsal! A színe a tojásos nokedli-narancsszínű gyümölcsgalamb skálán épp középen található, mindez pedig egy állati krémes, magabiztosan malátás testtel van alaposan aládúcolva.
Backtank Boys: nem csak pizza mellé!
Az osztrák Bevog sörfőzde partnereként kollaboztak már néhányan a magyar főzdék közül, most a FIRST Craft Beer volt a partner ehhez a nagyszerű sörhöz! A Backtank Boys neve arra utal, hogy a recept ötlete a tartályok között sörözgetve jött, a cél pedig egy friss, szomjoltó, kellemesen komlós ital volt.
A Backtank Boys technikailag cold IPA, amit az amerikai Krush komlóval tettek igazán különlegessé. Ez a Krush nagyon összetett zamatú cucc, elsősorban trópusi gyümölcsös aromákat hordoz, de felbukkan az őszibarack, némi narancs és fenyő is. Remekül működik együtt többek között a Citrával, így az is került a sörbe, amibe, a könnyed test érdekében helyi bio rizs is ment – ez a frissítően ropogós lecsengés elérésében is segített.
Különlegesen szerethető sör lett a Backtank Boys, nálunk a nápolyi pizzával voltak spanok, de egészen biztos vagyok benne, hogy legalább ennyire megy ez tavaszi salátával, sonkás szendviccsel, májkrémes kenyérrel és nógrádi ropival is!
Még van belőle pár, csapj le rá!
Borítókép: Chatgpt.com