A Drehernél nagyon bíznak az Amerikai Komlósban

Írta: BeerPorn.hu

2016-08-22 | 15:41 Magazin

dreherfeszt_1

Több hónapos előkészítő munka, ízteszt és válogatás előzte meg a DreherFeszten először kóstolható sörök bemutatkozását. Szabó Enikővel, a fesztivál főszervezőjével beszélgettünk.

Beerporn.hu: Ez a harmadik DreherFeszt. Elevenítsük fel a kezdeteket, hogyan került sor az első hazai sörgyárfesztiválra?

Szabó Enikő: A DreherFeszt és Dreher a felfedezés útját járja. Három évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy nagyszerű lenne meghonosítani nálunk is a sörgyárban tartott sörfesztiválok hagyományát. Már csak azért is, mert ez lehetőséget ad a sörfőző mestereinknek arra, hogy megmutassák kreativitásukat, olyan söröket készíthessenek el, olyan ízkombinációkat fedezzenek fel, amelyre egyébként, a rendes üzemmenetben nincs lehetőség. Ugyanakkor egy igazi jó bulit tudunk szervezni a fogyasztóinknak, akik így felfedezhetik maguknak ezt a patinás, különleges múltú gyárat, amelynek története összeforr Budapestével és Kőbányával. Örömmel mondhatjuk, hogy a koncepció működik, a DreherFeszt pedig évről-évre fejlődik!

 

A tavalyi rendezvény meglehetősen népszerű volt, annyira, hogy sokan arra panaszkodtak, nehéz volt sörhöz jutni. Idén kb. 140 sörcsappal készültök. Ez tuti elég lesz? Mennyi vendégre számítotok?

A tavalyihoz képest háromszor több sörcsappal és csapossal készülünk, amely – még a megnövekedett területnek köszönhető nagyobb kapacitás – mellett is biztosíték arra, hogy mindenki gyorsan megkapja a korsó hideg sörét. Átalakítottuk a kóstolási rendszert és a sörözők struktúráját is, amely azt jelenti, hogy a sörkülönlegességek nagy része elérhető lesz majd minden kocsmában, valamint mindenki szabadon kóstolhat meg egy, illetve – kétnapos jegy esetén – két általa kiválasztott sört a jegyhez járó kuponok felhasználásával. Mindez a hatékonyságot segíti elő. Azt szeretnénk, ha minden egyes látogatónk örömmel és elégedetten emlékezne vissza a DreherFesztre.

dreherfeszt

Azt már a nagyközönség is tudja, hogy a Drehernél egy ideje tesztelik azokat a söröket, amelyek kifejezetten a fesztre készülnek. Minket persze az érdekel leginkább, milyenek lesznek ezek…

A több hónapos előkészítő munka, ízteszt és válogatás után most már elárulhatjuk, hogy melyek lesznek a DreherFeszt sörkülönlegességei, melyek csak itt érhetők el.

Találkozhatunk majd a kifejezetten ínyenceknek fejlesztett Dreher Legenddel, amely egy testes, füstös-kesernyés-karamellás ízvilágú félbarna sör, és az enyhén gyümölcsös, kellemes aromájú Dreher Reddel, amely vöröses-barna színéről kapta nevét. A különleges ízhatások kedvelők szeretni fogják a Dreher Floralt, melyben a bodzavirág édeskés és a komló kesernyés zamatai párosulnak. Nem utolsó sorban pedig nagy sikerre számít a hidegkomlós eljárással, Colombus komló hozzáadásával készülő Dreher Amerikai Komlós, amely a sörgyár új termékeként a polcokra is kikerül, viszont csak a DreherFeszten kóstolható meg pasztörizálás nélküli, tanksör változatban.

A Dreher Amerikai Komlós Tanksör mellett azonban a Calypso komlóval készülő Dreher Hidegkomlós Tanksör és a klasszikus Dreher Tanksör is megtalálható majd a kínálatban – ezzel a DreherFeszt lesz az egyetlen olyan sörfesztivál, ahol a legfrissebb, közvetlenül a szűrés utáni, eredeti ízű nedűk ilyen széles felhozatalával találkozhatnak az érdeklődők.


A fesztivál sörei:

  • Dreher Tanksör: A Dreher Tanksört a szűrést követően azonnal, pasztörizálás nélkül csapolják, így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.
  • Dreher Hidegkomlós Tanksör: Kóstold meg hőkezelés, azaz tartósítás nélkül a Dreher Hidegkomlóst is, így a legközelebb kerülve az egyébként is különleges ízvilágú sör eredeti aromájához.
  • Dreher Amerikai komlós Tanksör: Legfrissebb, tanksör változatában még intenzívebb arcát mutatja az Amerikai Komlós Dreher: erős aromája, keserű ízei a legkomolyabb sörkedvelőket is megszólítják!
  • Dreher Amerikai komlós: Hidegkomlós eljárással, Columbus komló hozzáadásával készült Amerikai Komlós Dreher határozott keserűséggel, erős aromával.
  • Dreher Floral: Illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit, mely együtt egy tökéletesen harmonikus ízvilágot alkot, kedvezve a különleges sörök kedvelőinek.
  • Dreher Red: A Dreher Red 6%-os alkoholtartalmú, enyhén gyümölcsös ízű sör. Ígéretes karamellás aromája kellemesen telt ízzel párosul, vöröses-barna színe, valamint krémszínű habkorona teszi látványossá.
  • Dreher Legend: A Dreher Legend igazi kihívás, melyet testessége, tömör és sötét krémszínű habja, karakteres illata tesz különlegessé. Kiválóan harmonizál benne a fahordós érlelést idéző füstösség az erőteljesen kesernyés, pörkölt karamellás ízvilággal.
  • Dreher Hidegkomlós – Calypso komlóval: Speciális hidegkomlózás technikával főzött kiemelkedően komlós sör. Illatában és ízében egyértelműen dominál az aroma komló, amely nyers komlóra és zöld növényekre emlékeztető enyhén gyantás, citrusos, így frissítő hatást kölcsönöz a sörnek.
  • Dreher Classic: Jellegzetes pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt különleges sörélményt.

Ha már a hidegkomlózásnál tartunk, elmesélnéd az olvasóknak, hogyan működik ez pontosan?

A hidegkomlózáshoz egy innovatív berendezést használunk, az úgynevezett komlóágyút, amelyben az alapsört egy további speciális aromakomlóval cirkuláltatjuk. Ekkor a különleges komlóból kioldódnak az íz- és illatanyagok – ettől kapja a sör az egyedi ízvilágát. A gyártási folyamat a klasszikus módon folytatódik, illetve zárul: a szűrés után a terméket palackba, dobozba és hordóba fejtjük.

dreherfeszt_2

Korábban volt már arra példa, hogy a DreherFeszten sikerrel bemutatott sör valamilyen formában a kínálat része lett. Idén is találkozhatnak a vendégek olyan termékkel, amely, ha elnyeri a fogyasztók tetszését, a szortiment részévé válhat?

Idén ez fordítva történt, a tavalyi DreherFeszt tapasztalatai alapján és az ideire való készülés során fejlesztett Dreher Amerikai Komlós sör lesz az, amely a fesztivállal egy időben a boltokba kerül és majd az eseményen is meg lehet kóstolni csapolt, sőt – kizárólag itt – pasztőrözetlen, tanksör formában is.

Mit lehet tudni a gasztronómiai kínálatról?

Streetfood jellegű kínálatra készüljetek: sült húsok, lepények, hamburger, kolbice, tészták – tehát mindenféle jó minőségű finomság lesz idén is a DreherFeszten.