Cikk megosztása
Komoly grillkaják, fantasztikus saláták és desszertek, koktélok, no és sör, amennyi beléd fér. Beindult a grillszezon az Araz Étteremben – az elsők között csekkoltuk le a menüt, amelyre bármikor rávállalnánk újra.
A Dohány utcai Continental Hotel Budapest Araz Éttermének borduett estjei régóta a város legjobb borvacsorái közé számítanak, nyáron azonban lazább vizekre eveznek és a grillkajáké, a koktéloké, a fröccsöké és persze a söröké a főszerep.
A nyáron minden csütörtökön, 19 órától a szálloda belső kertje kellemes illatokkal telik meg, Dj Starsky Sound pörgős latin zenét nyomat, a sör, a „Bellini by ARAZ” koktél és a limonádé korlátlanul fogyasztható, csakúgy, mint azok a fantasztikus húsok, amelyeket frissen készítenek el az étterem séfjei, miután a vendég kiválasztotta őket.
A pirított cajun bélszíncsíkokkal turbózott kapros-kukoricás cukkinisaláta minden világos lager nagy barátja, de ezen kívül olyan király előételek választhatóak, mint a hideg avokádós uborkaleves, a marinált lazacsaláta, a padlizsánkrém vagy a BBQ babsaláta.
A frissen grillezett húsok közül joghurtos-chilis csirkemell, a rozmaringos-fokhagymás branzino filé és a curry szósszal kínált grillkolbász a világosabb, a gyömbéres BBQ oldalas, az rukkolás-chilis argentin rib eye steak pácban, vagy a házi marhahamburger pedig a sötétebb sörök mellé illik remekül.
A desszert előtt mindenkinek javasoljuk, hogy menjen fel a tetőteraszra, nem csak azért, mert a finom falatok után jól esik egy kis mozgás, hanem mert egészen szokatlan perspektívából láthatóak odafentről a New York Palota tornyai, a Citadella, vagy a Zsinagóga hagymakupolái.
Aztán pedig jöhet a vörös bársonytorta, a málnás, mogyoróvajas blondie pohárkrém, vagy mondjuk a szilvás cobbler mályvacukorral.
Az Araz Étterem grillvacsorája egészen augusztus végéig minden csütörtökön várja a vendégeket, a további információk, a teljes menü és a jelentkezés is itt érhető el.