Cikk megosztása
Kapaszkodj, mert ez a két új sör nem csak a hőség segítségével taglóz le! Az egyik dupla komlóbomba, a másik pedig épp annyira dinnyés, mint epres. Mit sem érne a nyár ezek nélkül!
Dupla dinamit: Nelson DDH DIPA
A Nelson Sauvin komló legendás egreses-sauvignon blancra emlékeztető aromatikája kevés sörben érhető tetten teljes valójában. A FIRST Craft Beer talán épp ezért nem is magában akarta megmutatni ebben a duplán hidegkomlózott, meg egyébként is dupla IPA-ban, hanem összecsődítette a fajta rokonságát is egy igazán komplex zamat megalkotása érdekében.
Van itt a már említett Nelson Sauvin mellett Kohia Nelson és Super Sauvin is, a pusztán vágott füves karakterek helyett pedig egy trópusi hangulatú, vagányul citrusos, nagyon tartalmas DIPA az eredmény!
Kegyetlen a meleg, megtekerheted a hűtőt, hogy a szokottnál is hidegebb legyen a sör, mire kitöltöd, és gyönyörködni kezdesz azon, ahogy átsüt rajta a nap, máris az ideális fogyasztási hőmérsékeleten kortyolhatsz bele!
Dinnyébb nem is lehetne: Tongue Twisters
Ez voltaképpen egy nagyon vidám, állati illatos smoothie is lehetne, benne csomó sárgadinnyével, eperrel és egy kis citrommal, amely a frissítő savanyúságért felel. Helyette viszont egy gyümölcsös sour ale, méghozzá abból a fajtából, aminél meg nem mondanád, hogy alkoholos, annyira a gyümölcsökön, a megjelenésen és a kompromisszummentes ízvilágon van a hangsúly!
Gyakorlatilag bármilyen pillanatban jó ilyesmit inni, és ezt javasoljuk is mindenkinek, feltéve, ha nem kell utána hajót/motort/repülőt/autót vezetni!
Ja, amúgy kollabsör a FIRST Craft Beer és a cseh SQBRU közös agyszüleménye, ami pedig a számokat illeti: több mint 300 kiló benne az eper és a sárgadinnye, az alkohol viszont csak 4,2 százalék. A lehető legkönnyedebb, és leggyümölcsösebb!