Az északi part egyik legjobb hamburgeréért elég Alsóörsig utaznod!

Írta: BeerPorn.hu

2022-06-27 | 10:06 Balatoni Sörkalauz

Ma már hetente rengeteg hamburgert ad el a Bitang Burger csapata Alsóörsön, és immár korántsem csak arról van szó, hogy a vendégek beugranak egy gyors vacsorára: a Bitang mára igazi találkozóhellyé vált, és a szezon vége után is biztos pont marad majd az északi parton!

Pedig a történet korántsem indult olyan könnyen, már csak azért sem, mert 2021 márciusának első hétvégéjén, nem épp a legvidámabb Covid helyzetben nyitottak ki – meséli Kovács Olivér és párja, Radnóti Mária. Valamit mégis nagyon jól csináltak, mert már az első hétvégén mindent eladtak, annak ellenére, hogy akkor a vendéglátóhelyeken csak elvitelre lehetett vásárolni.

Olivér, és testvére, Balázs mindig is kötődtek Alsóörshöz, hiszen a közeli Lovason töltötték gyerekkorukat. Aztán – ahogy az lenni szokott – mindenki járta a maga útját, Olivér villanyszerelőként, Balázs – vagy ahogy többen ismerik, Pufi – pedig Hollandiában, szakácsként dolgozott, amíg el nem határozták, megnyitják a Bitangot. Ma pedig már heten dolgoznak a hamburgerezőben.

A hangulatos étteremnek a kezdetektől nem a tópart közvetlen közelében kerestek helyet, mert egyáltalán nem strandbüféként gondoltak a Bitangra. Azokat mindenki csak a nyárhoz köti és a két fürdés közötti gyors kajálásokról szólnak, mi viszont szeretnénk, ha több időt töltenének nálunk a vendégek, ráadásul nem csak a szezonban, hanem télen is nyitva vagyunk – mondja Olivér.

A koncepció pedig működni látszik, a Bitang teraszán tényleg nem csak esznek az emberek, hanem vacsora vagy ebéd után ott maradnak fröccsözni, gin-tonikozni, vagy épp sörözni, de volt már náluk legénybúcsú, céges csapatépítő és szülinap is. Nem csak nyáron készülnek tematikus programokkal, de a szezonban persze több van ezekből, akusztikus koncertek és DJ bulik is szoktak lenni a teraszon.

És, hogy melyek a legkirályabb Bitang-kaják? Nos, az avokádós burger, a sajtburesz, és a bitang burger a legnépszerűbb, utóbbiban a marhahús mellett van egy jó adag, a smokerben készülő pulled pork is – ezt tényleg csak akkor válaszd, ha nagyon éhes vagy! :) De érdemes böngészni a heti ajánlatot is az olyan finomságokért, mint a kacsamájas, vagy a garnélás burger.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az étteremben kínált fogások alapanyagait a környékről szerezzék be. A bucit a veszprémi Mákmoiselle Pékségből rendelik, amit régóta kinéztek, mégis csak a nyitás előtt egy héttel tudták bekönyörögni magukat, amikor még mindig nem volt pékáru beszállítójuk. A hamburgerekbe ugyancsak a környékről szerzik be a marhahúst, amelyet saját recept szerint fűszereznek.

A jó hamburgerhez pedig szuper sörök illenek! A Hübris termékeit már akkor szerette a Bitang Burger egész csapata, amikor a hamburgerező még sehol sem volt, így nem volt kérdéses, tőlük szeretnék rendelni a craft sört. Sür és Müggy mindig van csapon, üveges kiszerelésben pedig szinte az egész szortimentből lehet náluk válogatni. Van Üpa, Büza, és Mülna is!

 

Bitang Burger

8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/A

 

A Balatoni Sörkalauz térképét keresd a benne található helyeken és a tó környéki Tourinform irodákban!