Cikk megosztása
Ma már hetente rengeteg hamburgert ad el a Bitang Burger csapata Alsóörsön, és immár korántsem csak arról van szó, hogy a vendégek beugranak egy gyors vacsorára: a Bitang mára igazi találkozóhellyé vált, és a szezon vége után is biztos pont marad majd az északi parton!
Pedig a történet korántsem indult olyan könnyen, már csak azért sem, mert 2021 márciusának első hétvégéjén, nem épp a legvidámabb Covid helyzetben nyitottak ki – meséli Kovács Olivér és párja, Radnóti Mária. Valamit mégis nagyon jól csináltak, mert már az első hétvégén mindent eladtak, annak ellenére, hogy akkor a vendéglátóhelyeken csak elvitelre lehetett vásárolni.
Olivér, és testvére, Balázs mindig is kötődtek Alsóörshöz, hiszen a közeli Lovason töltötték gyerekkorukat. Aztán – ahogy az lenni szokott – mindenki járta a maga útját, Olivér villanyszerelőként, Balázs – vagy ahogy többen ismerik, Pufi – pedig Hollandiában, szakácsként dolgozott, amíg el nem határozták, megnyitják a Bitangot. Ma pedig már heten dolgoznak a hamburgerezőben.
A hangulatos étteremnek a kezdetektől nem a tópart közvetlen közelében kerestek helyet, mert egyáltalán nem strandbüféként gondoltak a Bitangra. Azokat mindenki csak a nyárhoz köti és a két fürdés közötti gyors kajálásokról szólnak, mi viszont szeretnénk, ha több időt töltenének nálunk a vendégek, ráadásul nem csak a szezonban, hanem télen is nyitva vagyunk – mondja Olivér.
A koncepció pedig működni látszik, a Bitang teraszán tényleg nem csak esznek az emberek, hanem vacsora vagy ebéd után ott maradnak fröccsözni, gin-tonikozni, vagy épp sörözni, de volt már náluk legénybúcsú, céges csapatépítő és szülinap is. Nem csak nyáron készülnek tematikus programokkal, de a szezonban persze több van ezekből, akusztikus koncertek és DJ bulik is szoktak lenni a teraszon.
És, hogy melyek a legkirályabb Bitang-kaják? Nos, az avokádós burger, a sajtburesz, és a bitang burger a legnépszerűbb, utóbbiban a marhahús mellett van egy jó adag, a smokerben készülő pulled pork is – ezt tényleg csak akkor válaszd, ha nagyon éhes vagy! 🙂 De érdemes böngészni a heti ajánlatot is az olyan finomságokért, mint a kacsamájas, vagy a garnélás burger.
Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az étteremben kínált fogások alapanyagait a környékről szerezzék be. A bucit a veszprémi Mákmoiselle Pékségből rendelik, amit régóta kinéztek, mégis csak a nyitás előtt egy héttel tudták bekönyörögni magukat, amikor még mindig nem volt pékáru beszállítójuk. A hamburgerekbe ugyancsak a környékről szerzik be a marhahúst, amelyet saját recept szerint fűszereznek.
A jó hamburgerhez pedig szuper sörök illenek! A Hübris termékeit már akkor szerette a Bitang Burger egész csapata, amikor a hamburgerező még sehol sem volt, így nem volt kérdéses, tőlük szeretnék rendelni a craft sört. Sür és Müggy mindig van csapon, üveges kiszerelésben pedig szinte az egész szortimentből lehet náluk válogatni. Van Üpa, Büza, és Mülna is!
8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/A
A Balatoni Sörkalauz térképét keresd a benne található helyeken és a tó környéki Tourinform irodákban!