Cikk megosztása
A sült krumpli kegyetlen drog, ez nem vitás. Mártogatóssal, vagy anélkül, kézzel és kis műanyag villával, lavórból vagy papírtálcáról, otthon a fotelben vagy strandon, napolajos kézzel, rántott húshoz és vaníliafagyihoz, sör előtt és sör után is csúszik. És ha már sör, itt egy durva burgonya változat!
Az megvan, hogy a sült krumpliról nem lehet azt mondani, hogy a dietetikai tanácsadók ajánlott ételeket tartalmazó listáin előkelő helyen lenne. Ugyanakkor abban is van valami, hogy a fagyasztott, olajban kisütött verziónál azért van kímélőbb változat. Egy ilyet mutat be a Kitchenswagger.com, egy nem akármilyen csavarral.
Vannak olyan receptek, amelyekben sós vízbe áztatják a burgonyát sütés előtt – bizonyára azért, hogy kevesebb nedvesség maradjon benne. Innen pedig már csak egy lépés volt az ötlet, hogy sörbe is bele lehet nyomatni a burgonyákat. Az, hogy tényleg ad-e hozzá plusz ízt, ahogy a szerző állítja, csak akkor derül ki, hogyha kipróbáljuk.
Hozzávalók:
- burgonya nélkül nehezen menne
- sör (ők IPA-t, pale ale-t, vagy lagert egyaránt ajánlanak)
- olíva olaj
- fokhagymapor
- őrölt paprika
- feketebors
- só
Ezt csináld velük:
- Vágd a burgonyát hasábokra (a héja maradhat, ha nem túl vastag, és ha tiszta)
- 1-2 órán át áztasd a választott sörben (állítólag a keményen komlózott sörök több ízt adnak majd a krumplihoz)
- Miután eleget áztak, rázd le a felesleges sörmennyiséget (azért ami lecsöpög, ne idd meg – habár, ahogy gondolod…)
- Melegítsd elő a sütőt 250 fokra
- Egy tálban jól keverd össze a sörben megfürdetett burgonyákat a fűszerekkel és az olajjal
- Sütőlapon, vagy sütőpapíron süsd őket 25-30 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Aztán ha órákig játszottál velük, egyétek meg három perc alatt az egészet és előtte/utána igyatok egy jó sört!
(Via)