Cikk megosztása
Garantáltan imádni fogjátok, és nem is túlságosan pepecselős ez a pogácsának álcázott sörperec, amihez veszélyesen sajtos-sörös mártogatós is jár. Próbáld ki hétvégén!
Az eredeti recept barna lagerrel és kétféle cheddarral javasolja az elkészítését, de kísérletezzetek bátran más sajt és sörtípusokkal!
Elkészítés:
Egy nagy tálba mehet a meleg víz, bele kis cukor és az élesztő. 5 perc pihi után jöhet az olvasztott vaj, a sajt és a liszt. A massza némi gyurmázás után tésztává áll össze. Ha ez megvalósult, egy órát tedd meleg helyre, hadd melózzon az élesztő!
Ennyi idő alatt, ha mindent jól csináltál, jól megnőtt az anyag, és itt az ideje pogácsákat formázni belőle. Mindezek után egy nagy fazék forrásban lévő vízbe mehet egy nagy kanál szódabikarbóna, majd abba a kis pogácsák. Főzd őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére!
Ha megfőttek, mehetnek egy tepsibe, sütőpapírra, a tetejüket kenegesd meg tojással, és ne feledd megsózni. Süsd mindet szép pirosra!
A mártogatóshoz egy besamelt kell összedobni, szóval olvassz vajat, nyomass rá lisztet, majd a tejet és a sört. Ha szépen alakul a massza állaga, mehet bele a cheddar és a füstölt sajt is. A végén sóval, őrölt paprikával fűszerezd, és már meg is van!
Pro tipp: tedd el valahová a kész pogácsákat, amíg legyártod a szószt, nehogy elfogyjanak idő előtt!
A recept során felhasznált hozzávalók pontos mennyiségét itt, az eredeti receptben találod!