Cikk megosztása
Nyáron slágerterméknek minősülő élelmiszerek magyar és külföldi verzióit hasonlította össze a Nébih. Különbségek vannak, de nem tudni, melyik jobb, vagy rosszabb.
A Nébih vizsgálódása során arra próbált bizonyítékokat találni, hogy a jégkrémek, a grillhúsok, a szószok, az import zöldségek és gyümölcsök mellett a sörök esetében is van „kettős minőség az EU-n belül”.
Összetételbeli különbséget a vizsgált 39 termékből hatnál találtak. Az egyik a citromos Gösser sör: a magyar termék gumiarábikumot, glicerinésztert gyantából, antioxidánst is tartalmaz, nem tartalmaz viszont almalé-koncentrátumot. Ennek ellenére a Nébih nem tudta megállapítani, hogy a magyar rosszabb vagy jobb-e, mint a külföldi – írja az Index.
A citromos Zipfer sör esetében is vannak különbségek, a magyarban lime van, a külföldiben lime mellett cirtom és citromsav.
Az, hogy ezek a különbségek jobb, vagy rosszabb termékeket eredményeznek, nehéz megállapítani. Úgy tűnik a Nébihnek sem sikerült.