Cikk megosztása
Nehogy kihagyd ezt a receptet, amíg tart a grillszezon! A méz és a sör rákaramellizálódik a ropogós csirkeszárnyra, a csili és a fahéj pedig finom pikáns ízeket ad neki. Jól hangzik, nem?
Hozzávalók:
- barna ale
- csirkeszárnyak
- vaj
- méz
- fokhagyma granulátum
- csiliszósz
- őrült fahéj
- feketebors
- cukor, só
Az egész dolog lényege a pác, amelyet előző nap célszerű elkészíteni. Olvaszd meg a cukrot, tedd hozzá a vajat, majd kezdd szépen adagolni bele a sört, a mézet és a fűszereket. Némi főzés után, amikor megfelelő állagú a pác, forgasd meg benne a szárnyakat és tedd az egészet egy napra a hűtőbe.
Másnap már csak meg kell sütni, közben sózni, tovább tuningolni a csiliszósszal, és némi köretet készíteni hozzá. Mi fűszeres burgonyával és coleslaw salátával készítettük, de egyszerű paradicsomsalátával vagy anélkül is brutális!
Próbáld ki te is!