Cikk megosztása
Kevin Robie a Draftmag.com művészeti vezetője négy lépésben tanítja meg, hogyan kell(ene) elkészíteni a legmokányabb sörfotókat.
- A megfelelő háttér kiválasztása kulcsfontosságú! Amikor egy palackot fotózol, a legegyszerűbb sima, fehér hátteret választani. Hogyha több palack közül szeretnél egyre fókuszálni, ügyelni kell a tükröződésre és arra, nehogy túlvilágított legyen a háttér. Egy bárban/kocsmában készült fotóknál pedig az a tuti, hogyha a háttér homályos.
- Evidens, de általában kimarad: állítsd be a kamerát és ne használd a fényképezőgép vakuját, mert az tükröződni fog a palackon. Ideális esetben beállítható az exponálás ideje, így szabályozva a beengedett fény mennyiségét. Palackok fotózásakor legtöbbször lassú zársebességre van szükség, így nem árt egy állvány sem, hogy ne legyenek a képek elmosódottak.
- Ne feledd, hogy az üvegen szinte minden tükröződni fog: a terem világítása, sőt olykor maga a fotós is. Erre a profik fotósátrat és fényszűrőt használnak. Mi annyit tehetünk, hogy jól választjuk meg a fotózás helyét és lekapcsoljuk a csillárt.
- Kevin Robie azt tanácsolja, hogy felejtsük el az extrém szögeket, és a fényképezőgépet simán a palack előtt helyezzük el, a címke magasságában.
Mi ehhez annyit tennénk még hozzá, hogy mutatunk három képet a sajátok közül, aposztrofálva, hogyan NE fényképezzetek:
A vaku beleég a palackba:
A Pisai ferde torony:
Beerporn magazin (@beermagazin) által közzétett fénykép,
Koncepcióhiány: