Cikk megosztása
Két rendkívüli sört hoztunk március első hétvégéjére! A Corvus Corax, testes és roppant erős, ugyanakkor álomfinom imperial stout, amely a böjti szelek idején is felmelegít. A Bangert pedig akkor bontsd, amikor minden porcikádban érzed: az élet szép!
Banger: hagyd az élet vizét, itt van ez!
Folyton az a szöveg megy, hogy a ködös, dupla IPA-k milyen rendkívül testesek és micsoda, eddig nem tapasztalt trópusi ízkavalkád van bennük. Pedig ez korántsem igaz mindre. Viszont a The Banger esetében mintha tényleg csuklóból tekerték volna fel az ízeket és zamatokat!
A tényleg ritkán tapasztalt íz- és illatkavalkád elérésében a Yakima Chief Hops Phantasm nevű terméke volt a FIRST Craft Beer segítségére. Ebben a komlók mellett új-zélandi sauvignon blanc szőlőhéjból kinyert koncentrátum felel az aromatika brutális jelenlétéért. Ha pedig ez valamiért mégsem lenne elég, a főzdében pakoltak még a sörbe hatféle másik aromakomlót, biztos ami biztos.
Harapható, páratlanul intenzív aromákkal, kellemes keserűséggel, amelyet a magas alkoholtartalom sem tompít el. Minél frissebben fogyaszd, és van hozzá Spotify playlist is meg minden!
Jöhet egy dobozzal az élet vizéből!?
Corvus Corax: sötétebb mint a holló belsőzsebe
Az igazán markáns, testes, bivalyerős stoutok kedvelői is dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen itt a FIRST Craft Beer és az osztrák Vogelsang új, közös, eddig talán legsűrűbb feketesége, a Corvus Corax!
A holló latin neve nagyon találó erre az imperial stoutra, hiszen a két főzde legénysége szemmel láthatóan bedobta a gyeplőt az éjfekete lovak közé: mindent bevetettek annak érdekében, hogy ellentmondást nem tűrő, kőkemény, közben pedig szelíd és bájos sört készítsenek!
A nagy alkoholból és a malátás testből egyenesen következő édeskés ízre kandiscukorral és juharsziruppal tettek még rá jópár lapáttal. A diós-kekszes jegyekkel kiegészülve a végeredmény egészen hasonlít egy jól sikerült, extracsokis, belül krémes brownie-ra. Ha kitöltöd, nem is vágysz majd másra, mint arra, hogy lassan, ízlelgetve kortyolgasd el. És érdemes is időt hagyni neki, hogy feltáruljon az ízvilág összes meglepetése!