Cikk megosztása
Megtanultuk mi az a covid, az igazán extrém élelmiszer infláció, és az energiaválság. Szembesültünk vele, mit jelent a nagyker hatalma – írják. A Viharsarok Sörfőzde és étterme februárban már nem nyit ki.
Nem csak remek söröket készített, hanem a főzde melletti étteremben igényes gasztronómiát is vitt a gyulai Viharsarok Sörfőzde és a Corner Pub&Restaurant, amelynek ötlete 8-9 évvel ezelőtt pattant ki a tulajdonosok fejéből.
Egy viszonylag gyors beruházást követően 2018. márciusában nyitott a főzde, amely annak ellenére, hogy egy határ menti városban működött, igen látványosan része volt a hazai kisüzemi körforgásnak: termékeik széles körűen elérhetők voltak, mind csapolt, mind pedig dobozos formában.
A főzde búcsú Facebook bejegyzésében azt írja, hogy a működés 7 évének egyike sem volt gazdasági sikertörténet, ugyanakkor a 2024-es év gazdasági szempontból sajnos minden eddigit alulmúlt. „Amikor egy vállalkozás több tízmilliós veszteséget termel egy gazdasági év alatt és a következő évben sem látszódik a fellendülés leghalványabb reménye sem, akkor sajnos kénytelen a legfájóbb döntést meghozni” – írják.
A posztban az is olvasható, hogy nem szeretnék kizárólag külső tényezőkre fogni a gazdasági sikertelenséget, de „be kell látni”, hogy nem lehet úgy tervezni egy gazdasági társaság működését, hogy a havi villamosenergia költség 800 000 és 4 millió Ft között változik, illetve az is megnehezítette a működést, hogy egyes alapanyagok ára néhány hónapon belül akár 100 százalékkal is emelkedjen.
„Köszönjük mindenkinek az együtt töltött 7 évet, bízunk benne, hogy sok mindenkinek tudtunk élményt nyújtani. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ebben az időszakban aktív részesei lehettünk Gyula élelmiszeriparának és vendéglátásának” – búcsúznak.