Cikk megosztása
Komlóhangsúlyos IPA-k és lágerek, folyamatosan változó, saját sörökből álló kínálat és egy piciny főzőház: a Nerd Brewery pár hete nyitott Etyeken, a település közepén, a régi Takarékbank épületében.
A szilveszteri nyitóbuli után hétvégi nyitvatartásra állt át a Nerd Brewery, ami azt jelenti, hogy pénteken 16 órától várják a vendégeket, szombaton pedig 12 és 22, vasárnap 12-18 óra között. Tibit és Gergőt, a főzde és a taproom alapítóit arra kértük, meséljenek a koncepcióról és a tervekről.
Inkább főzde, vagy inkább vendéglátóhely a Nerd Brewery? Vagy nevezzük simán brewbupnak?
Igen, talán a brewpub lenne a legjobban rá illő név, hiszen itt a Takarékban fogy el az összes főzött sör. A régi Takarékbank épületében működünk, Takarék Taproom a sörözőnk neve, Nerd Brewery pedig a főzde.
Mióta foglalkoztok sörfőzéssel, illetve mit csináltok civilben?
Valahogy 3 éve kezdtünk el otthon sört főzni, majd a második Corso Korsó házisörfőző versenyen elhoztuk a legjobb láger és a Best of Show díjakat. Ez pedig jókora löketet adott abban, hogy vállalkozássá fejlődjön a dolog.
Mindketten multinál dolgozunk, projekt managerként illetve dekoratőrként.
És miért pont Etyek? A működő gasztroturizmus miatt, vagy személyes okokból?
Tibi Budakeszin lakik, először ott nézegettünk a főzdének alkalmas helyet, de többen is mondták, hogy onnan mindenki inkább Budapestre megy, ha be akarnak ülni valahova. Gergő itt lakik Etyeken, így egyértelmű volt, hogy hol keressünk tovább. Illetve így a bor is kapott egy újabb konkurenciát. 🙂
Komlóhangsúlyos IPA-kat és lágereket ígértek. Milyen időközönként várhatók új tételek? Illetve lesznek állandó tagjai is a szortimentnek?
Egyelőre úgy tervezzük, hogy nem lesznek alapszortimentes tételek, de persze ha lesznek közönségkedvencek akkor szívesen visszahozunk majd recepteket. De a terv egyelőre az, hogy megpróbálunk mindig legalább annyit változtatni a recepten, hogy jobb legyen egy picikét az előzőnél.
Mindig szeretnénk legalább egy lágert tartani. Igazából nincs tényleges elképzelés, csak ha valaki szeretne egy szomjoltó sört, akkor azt biztos megkaphassa.
IPA-k közül a szalmasárga, modern, kevésbé keserű West Coast-ok amik lesznek első körben, de nem zárkózunk el a későbbiekben attól, hogy kipróbáljuk magunkat a hazy sörök készítésében is.
Mekkora a főzde? Csapolt sörökben gondolkodtok, vagy eljöhet a can-be töltött Nerd sörök ideje is?
150 literes a főzőházunk, 4db 150-es tartállyal.
Egyelőre csapolt sörben gondolkozunk, de palackban van elviteles lehetőség. Jövőben szeretnénk majd valahogy a dobozolást is megoldani.
És milyen a kapcsolatotok a másik etyeki főzdével?
Nagyon jó. Tartunk is tőlük sört vendégcsapon. Sok mindenben segítenek és nagyon kedvesek!
Hogyan tervezitek a nyitvatartást? Lesznek nálatok programok?
Hétvégi nyitvatartással tervezünk, pénteken 16:00-22:00, szombat 10:00-22:00, vasárnap pedig 10:00-18:00. Lesznek programok is, a Valentin napit már meg is hirdettük!