Cikk megosztása
A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának hallgatói immár harmadszor hoztak össze saját sört. Eddig a legjobbat és legszínesebbet.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Ablakmosókék, feketebodzás gose volt az első, a második pedig egy ananászos cold brew coffe milk stout. A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának magyar sörkultúráról szóló kurzusán nem viccelnek a hallgatók és nem viccel One Beer Szilárd sem, aki mentorként hajtja a dilikereket.
A bohókás sörök megalkotása már amúgy is nagyszerű, de a projekt ebben a formában egyébként is egyedülálló kezdeményezés itthon, hiszen a hallgatók nem egy, már a piacon meglévő termék mögé állnak be, hanem saját ötletükön alapuló új sört valósítanak meg, eközben pedig betekintést nyernek a kisüzemi sörkészítés minden szakaszába.
Az új sört a Reketye Sörfőzdében készítették el, alapja egy enyhén sós gose. Az összesen 750 liter sörhöz 140 kg feketeszeder és 60 kg cékla került, utóbbival meg is gyűlt a késztők baja, hiszen a főzdében kézzel pucolgattak végig minden egyes szemet.
A sört kóstolva viszont az a remek hír, hogy érdemes volt! A cékla földessége teljes egészében a szeder mögé bújik, a felhasznált só pedig csupán lekerekíti az élményt egy kellemesen savanykás, de abszolút jöhetmégegy kategóriájú a tétel. Ráadásul az alkoholszint – a stílushoz illően – nem magas (4,3 százalék), szóval tényleg simán rá lehet menni a következőre!
A BGE sörkülönlegességét a csütörtökön kezdődő Forbes Üzleti Fesztiválon és a One Beerben lehet megkóstolni.