Cikk megosztása
A 2024-es Budapest Beer Week hivatalos söre idén arra keresi a választ, hogy van-e keresnivalójuk nagyüzemi pótanyagoknak egy duplán hidegkomlózott NEIPA-ban.
14 hazai főzde összefogásával készült el idén a BPBW Budapest Beer Week hivatalos söre, amely több helyen már ezen a héten elérhető lesz és – a típus ismeretében mindenképp – szokatlan összetevőkkel dolgoztak az alkotók. A „nagyüzemi pótanyagokkal” főzött NEIPA rizzsel, zabbal és kukoricával készült.
A BPBW idén május 20-tól május 26-ig tart. Hétfőtől csütörtökig lesz egy csomó sörös és szakmai esemény a fővárosban, a fő kóstolónapok pedig május 24-én és 25-én lesznek a Dürer Kertben, az ingyenesen látogatható ráadás nap pedig május 26-án.
A több mint negyven főzdét felsorakoztató rendezvényen napi 4 sör kerül csapra korlátlan kóstolásra 14 és 20h között, vagyis a két korlátlan kostoló nap alatt több, mint 360 különböző sör lekóstolására lesz lehetőség! Vasárnap ingyenes a helyszín látogatása és a fellépő zenekarok is korábban kezdenek, ilyenkor már szűkített kínálattal és a külföldi sörfőzők többsége nélkül, de ettől még töretlen lelkesedéssel lép a fesztivál a hetedik, utolsó napjába.
A főzdék képviselői személyesen jönnek csapolni a fesztiválra, a korlátlan kóstoló sessionök alatt, illetve utánuk élő koncertekkel és persze további csapokkal és sörökkel várnak mindenkit a szervezők.