Cikk megosztása
A Magyar Konyha friss számában van néhány jópofa sörkorcsolya recept, amik közül nekünk nyilván a legsörösebb tetszett a leginkább. Brutálvagány, tökösen fűszeres körözött, barnasör redukcióval… Ezt ki kellett próbáljuk!
Kell hozzá:
- egy adag juhtúró (az eredeti receptben fele-fele tehát tehéntúróval is dolgoznak)
- tejföl
- vaj
- barna sör
- 1-2 gerezd fokhagyma
- egy kis lilahagyma
- egy kis apróra vágott paradicsom
- chilipaprika
- worchester- és szójaszósz
- dijoni mustár, kömény, cayenne bors, kakukkfű, rozmaring
Elkészíteni pedig mindössze pár perc:
A barna sört a harmadára, kissé sziruposra kell visszaforralni, közben pedig összekeverni a túrót, a vajat, a tejfölt, az apróra vágott hagymákat, a paradicsomot és a fűszereket és a szószokat. Aztán mehet bele óvatosan a sör, aztán nem árt neki pár óra pihenés a hűtőben, aztán mehet egy kissé magos barna kenyérre – úgy lesz az igazi.
Mi most a Kissler Sörfőzde éjsötét Hollójával készítettük/fogyasztottuk, szívből ajánljuk mindenkinek, nem csak a magyar meccsek mellé!